Читај ми!

Pobednik Trke kroz Srbiju u bolnici

Nemački biciklista Stefan Šumaher pobednik je tradicionalne 52. biciklističke Trke kroz Srbiju, koja je danas završena u Beogradu. Vozač danske ekipe "Kristina vočis" nažalost nije mogao da primi pobednički pehar pošto je na dva kilometra od cilja, u blizini Tržnog centra Ušće na Novom Beogradu pao i završio u Urguntnom centru.

Prema prvim informacijama polomio je desnu ruku, povredio je jagodičnu kost i ima ogrebotine po celom telu, ali njegovo stanje je stabilno. Lakše su povređena još dvojica vozača koji su učestvovali u incidentu. Svi povređeni bisiklisti su zbrinuti u Urgentnom centru.

Prema pravilniku trke ovaj incident nije uticalo na konačni rezultat, jer se pad desio na manje od tri kilometra pre cilja pa je Stefan Šumaher pobednik tradicionalne 52. biciklističke Trke kroz Srbiju.

Drugo mesto u generalnom plasmanu proipalo je Rusu Sergeju Rudaskovu (Itera Kaćuša), a treće njegovom zemljaku i klupskom drugu Aleksandru Prišidetnom.

Najbolji srpski predstavnik u generalnom plasmanu je Nebojša Jovanović iz kragujevačkog Radničkog, koji je završio na 16. mestu.

Za najboljeg mladog takmičara proglašen je Rus Aleksandr Folirov, najbolji na prolaznim ciljevima je Argentinac Maksimiljan Rikeze, pobednik današnje poslednje etape od Sremske Mitrovice do Beograda duge 77 kilometara.

Najbolji na brdskim ciljevima je Italijan Balijani Fortunato, dok je mladi Poljak Marsin Zapa dobio trofej "Bora Ivković", kao najborbeniji takmičar.

Ekipni pobednik je ruska ekipa Itera Kaćusa.

Trka kroz Srbiju i ove godine održana je pod pokroviteljstvom Vlade Srbije, a trku je svečano zatvorio ministar ekonomije i razvoja Nebojša Ćirić.

Ministar ekonomije i regionalnog razvoja Nebojša Ćirić rekao je nakon uručivanja priznanja najboljim biciklisitma da je "Trka kroz Srbiju" odlična prilika za promociju zemlje kao sportske i turističke destinacije.

"Veoma smo zadovoljni ovogodišnjom 'Trkom kroz Srbiju', pre svega zahvaljujući kvalitetu takmičara, pošto je od 130 učesnika 116 prošlo kroz cilj", kazao je ministar i dodao da je na taj način ispunjen plan da se dobije na kvalitetu trke.

Prema njegovim rečima, trka je ujedno "sjajna" prilika za promociju Srbije kao sportske i turističke destinacije, pod geslom - "sport, kultura i turizam".

Ćirić, koji je u ime Vlade Srbije kao generalnog pokrovitelja trke, takmičenje proglasio zatvorenim, najavio je da već sutra počinju pripreme za narednu, 53. biciklističku Trku kroz Srbiju.

"Veliki je posao organizovati jednu ovakvu trku, ali i veliko zadovoljstvo, jer znamo da je bez premca u jugoistočnoj Evropi. Naravno, želja nam je da uskoro dobijemo višu kategoriju i budemo u rangu najjačih evropskih trka", dodao je ministar.

Danas su osim Šumahera povređena lakše još dvojica učesnika trke. Prema pravilniku trke, pad ne utiče na konačni rezultat, ako se nezgoda desi na manje od tri kilometra pre cilja.

 

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво