Pehštajn se nije dopingovala

Nemačka takmičarka u brzom klizanju Klaudija Pehštajn, koja je prošle godine suspendovana na dve godine zbog dopinga, boluje od nasledne anomalije krvi, zbog čega je i bila pozitivna na antidoping testovima, saopštili su nemački lekari. Jedna od najuspešnijih nemačkih klizačica svih vremena, koja je u karijeri osvojila pet zlatnih medalja, zbog suspenzije nije učestvovala na Igrama u Vankuveru.

Predsednik Nemačkog društva za hematologiju i onkologiju Gerhard Eninger izjavio je da Pehštajn boluje od retikulocitisa, blage forme anemije, koju je nasledila od oca.

Ta bolest je, kako je on naveo, uzrokovana urođenim defektom u ćelijskim membranama krvi, zbog čega organizam proizvodi veće količine nedovoljno razvijenih crvenih krvnih zrnaca.

Tridesetosmogodišnja Pehštajn, koja je osvojila ukupno devet medalja na pet olimpijskih turnira, zbog suspenzije nije učestvovala na minulim Igrama u Vankuveru.

Nemačka klizačica se žalila na odluku o suspenziji zbog dopinga, tvrdeći da nije koristila nedozvoljena sredstva, ali je Međunarodni sud za arbitražu u sportu u Lozani odbio njen prigovor i potvrdio odluku Međunarodne klizačke unije.

Pehštajn, kojoj su specijalnost trke na 3.000 i 5.000 metara, u karijeri je osvojila pet zlatnih, dve srebrne i dve bronzane olimpijske medalje.

Jedna od najuspešnijih nemačkih klizačica svih vremena radi kao narednik u nemačkoj federalnoj policiji i trenira u policijskom centru u Bad Endorfu.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво