Читај ми!

Stonoteniserke bez medalje

Srbije nije uspela da osvoji i šestu medalju na Paraolimpijskim igrama u Londonu. Stonoteniserke poražene od Južne Koreje u borbi za treće mesto rezultatom 3:1. U taboru "orlova" nezadovoljni četvrtim mestom.

Ženska stonoteniska reprezentacija Srbije zauzela je danas četvrto mesto na Paraolimpijskim igrama u Londonu, pošto je meču za bronzanu medalju izgubila od Južne Koreje sa 1:3.

U prvom meču Nada Matić izgubila je od Sung He Mun sa 1:3 (4:11, 13:11, 2:11, 5:11), u drugom je Borislava Perić Ranković poražena od Jang A Džung sa 1:3 (11:4, 6:11, 4:11, 9:11), a u trećem je Perić Ranković savladala Sung He Mun sa 3:1 (11:9, 5:11, 11:6, 12:10), dok je u četvrtom meču Matićeva posle velike borbe izgubila od Jang A Džung sa 1:3 (17:15, 13:15, 9:11, 7:11).

Stonoteniserka Srbije Borislava Perić Ranković istakla je da je trebalo u svom prvom meču da odigra bolje.

"Ruka uopšte nije slušala glavu ili glava ruku. Ne znam šta se dogodilo, ali nije ono što je trebalo. Ne znam ni kako sam uspela da se vratim u sledeći meč. Nedostajalo nam je malo sreće u presudnim momentima", rekla je Perić Rankovićeva.

Ona je dodala da je to "nešto malo" nedostajalo da stignu do odlučujućeg dubla.

"Kada se smire strasti videćemo gde smo grešile. Malo više smo podlegle pritisku da napišemo jedan deo istorije osvajanjem prve ekipne medalje", rekla je Perić Rankovićeva i dodala da je verovatno za obe to bio preveliki psihološki teret.

Stonoteniserke su ponovile uspeh iz Pekinga, gde je ona osvojila srebrnu medalju, a ekipa zauzela četvrto mesto.

"U Pekingu smo isto nesrećno bile četvrte. Dođete do polufinala i ostanete četvrte, to je kao da dođete do vode i ne napijete se. Šta više reći", rekla je Borislava Perić Ranković.

Druga stonoteniserka Nada Matić bila je previše tužna i nije želela ili mogla da govori, a selektor Lazar Kurteš ocenio je da je meč bio težak i da Srbija još nije dobila Južnu Koreju na velikom takmičenju.

"Činjenica je da smo imali težak žreb na putu do medalje. Mi smo priželjkivali Švedsku, koja je jača, ali smo je pobeđivali. Mislim da je psihološko opterećenje i prevelika želja uticala da na kraju izgubimo", rekao je Kurteš.

U finalu je Kina savladala Švedsku sa 3:0.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 28. март 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво