Читај ми!

Blog uživo: Najveći svih vremena!

Jusein Bolt nastavlja da piše istoriju. Neverovatni Jamajčanin odbranio je olimpijsko zlato u trci na 200 metara. Rekordi izostali, pre svega jer je Bolt ponovo usporio pre finiša. Slava pripada Jamajci – srebro ide Johanu Blejku, a bronza Vorenu Viru. Španci kukaju, čistači metroa štrajkuju, Amerikanke u finalu. Pistorijus nastavlja herojski nastup na Igrama.

23.36 - Češka atletičarka Barbara Spotakova osvojila je danas zlatnu medalju u bacanju koplja. Spotakova je osvojila titulu hicem od 69 metara i 55 centimetara, najboljim u ovoj sezoni.

23.13 - Rukometašice Crne Gore plasirale su se danas u finale Olimpijskih igara u Londonu, pošto su savladale Španiju sa 27:26.

22.49 - Zlato u desetoboju pripalo je Eštonu Itonu iz Amerike. Drugo mesto i srebrnu medalju osvojio je, takođe takmičar iz Sjedinjenih Država, odlični Trej Hardi. Treći je bio Leonel Suarez sa Kube.

22.45 - Reprezentativke Sjedinjenih Država osvojile su večeras zlato u fudbalu pošto su u finalu Olimpijskih igara u Londonu, na Vembliju, pobedile Japan sa 2:1.

22.37 - Vaterpolistkinje SAD osvojile su danas zlatnu medalju na Olimpijskim igrama, pošto su u finalu savladale selekciju Španije sa 8:5. Bronzanu medalju osvojila je Australija koja je savladala selekciju Mađarske sa 13:11.

22.29 - Amerikanac Kristijan Tejlor osvojio je zlatnu medalju u troskoku. Tejlor je preskočio odličnih 17, 81, 19 centimetara više od sunarodnika Vila Kleja. Bronza je pripala Italijanu Fabriciju Donatu.

22.27 - Odbojkašice Brazila plasirale su se danas u finale Olimpijskih igara u Londonu, pošto su savladale selekciju Japana sa 3:0. Brazilke će u finalu takmičenja igrati protiv Amerikanki.

21.57 - Jusein Bolt, sa vremenom od 19,32, učinio je ono što niko pre njega nije –odbranio je olimpijsku titulu u trci na 200 metara. Olimpijski rekord izostao samo za dve stotinke, Bolt ponovo usporio pre finiša. Drugi, prema očekivanjima, Johan Blejk koji je istrčao 19,44.  

21.55 - Sevaju blicevi na Olimpijskom stadionu. To može da znači samo jedno – Jusein Bolt se sprema da još jednom zadivi svet. Prvi konkurent, trening partner Johan Blejk, podjednako motivisan i raspoložen. 

21.49 - Zvuči gotovo neverovatno. Bi-Bi-Si javlja da je Amerikanac Manteo Mičel istrčao svoj deo u štafeti 4X400 metara sa slomljenom nogom. "Čim sa protrčao 200 metara, osetio sam da je pukla. Nisam želeo da izneverim drugove iz ekipe, pa sam samo nastavio da trčim", rekao je jedan od nesumnjivo najvećih heroja ovih Igara, Manteo Mičel. 

21.40 - Ostalo je još samo 15 minuta do finalne trke na 200 metara. Duel Bolta i Blejka obećava nezabeleženu predstavu. Mnogi najavljuju i obaranje svetskog rekorda sa vremenom ispod 19 sekundi. 

21.01 - Prvi svetski rekord na Olimpijskim igrama oborio je Kenijac David Rudiša u trci na 800 metara. Rudiša, koji je svoj podvig najavio pre same trke, istrčao je dva kruga u vremenu minut 40 sekundi 91 stotinka. Srebro je pripalo Najdželu Amosu iz Bocvane, a bronza, takođe Kenijcu, Timotiju Kitumu.

20.55 - Finalisti trke na 200 metara nalaze se na stazi za zagrevanje. Još samo sat vremena do događaja večeri.

19.54 - Košarkašice Sjedinjenih Država plasirale su se u finale Olimpijskih igara, pošto su savladale selekciju Australije sa 86:73. Američke košarkašice slomile su žilavog protivnika tek u drugom delu igre.

19.52 - Norveška se plasirala u finale ženskog rukometnog turnira. Skandinavke su u polufinalu savladale Južnu Koreju sa 31:25 i na pravi način opravdale ulogu prvog favorita turnira. Drugi finalista biće pobednik duela između Španije i Crne Gore.

19.33 - Takmičenje u jedrenju na Olimpijskim igrama u Londonu nije održano u četvrtak zbog nedostatka vetra. Sva takmičenja pomerena su za petak.

18.42 - Polako se zahuktava atmosfera za  događaj dana. Jusein Bolt i Johan Blejk trče 200 metara. Staza je brza, sve je moguće. 

18.15 -  Odmah za Adamsovom, Irkinja Kejti Tejlor pobedila je Ruskinju Sofiju Očigavu u lakoj kategoriji.

18.00 - Britanka Nikol Adams prva je žena olimpijska šampionka u boksu. Ona je u muva kategoriji pobedila Kineskinju Ren Kankan. 

17.41 - Amerikanke se plasirale u finale pošto su savladale odbojkašice Južne Koreje 3:0. 

16.38 - Španci tvrde da su teško oštećeni u meču protiv Francuske, jer je Akambre "nagazio" na liniju od šest metara prilikom postizanja hola tri sekunde pre kraja. "Bilo je teško da se vidi... Ali, čini se da takve odluke obično idu na štetu Španije", piše Marka.

16.19 - Ženska fudbalska reprezentacija Kanade osvojila je bronzanu medalju na Olimpijskom turniru pobedom od 1:0 nad Francuskom. U finalu igraju SAD i Japan.

15.56 - Viktor Konte, čovek koji je vodio medicinski centar u kojem su dopingovani Merion Džons i Dvejn Čembers, tvrdi da je 60 odsto sportista na Igrama na nekoj vrsti dopinga. "Testovi kojima se svi hvale su, prosto, propaganda", rekao Konte. MOK optužbe odbacio kao smešne.

15.00 - Oskar Pistorius ipak još nije završio takmičenje. On će učestvovati u južnoafričkoj štafeti 4h400 metara. Štafeta Južne Afrike nije uspela da završi polufinalnu trku, ali se u finale plasirala posle diskvalifikacije Kenije.

14.35 - Oskar Pistorijus završio takmičenje na Igrama. Jedan od trkača u štafeti 4h400 metara pao.  

13.20 - Oko 300 osoba evakuisano zbog požara koji je izbio jer su Novozelanđani organizovali roštilj. Eksplodirala dva kanistera puna benzina. Požar je izbio prošle noći. 

10.00 - Čistači londonskog metroa počeli su jutros u 48-časovni štrajk zbog malih plata tokom Olimpijskih igara. Čistači su jutros u 5.30 napustili posao, što znači da deo metroa oko Olimpijskog parka neće biti čišćen bar dva dana. U planu je i postavljanje ograda ispred nekoliko stanica metroa, uključujući i Stratford, koji je glavna stanica za sve one koji žele u Olimpijski park.

Број коментара 10

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво