Читај ми!

Semenja negira "opuštenost"

Kaster Semenja, osvajačica srebrne medalje u Londonu u trci na 800 metara, negirala je da se nije trudila u finalu, kako bi izbegla raspravu oko njenog pola.

Južnoafrička atletičarka Kaster Semenja demantovala je danas spekalucije da se nije trudila u finalu olimpijske trke na 800 metara u Londonu.

Semenja je trku završila kao drugoplasirana, a pojedini poznavaoci atletike trvde da je Južnoafrikanka imala snage, ali da je namerno slabije istrčala kako bi izbegla novu raspravu oko njenog pola.

"Pružila sam maksimum, ma šta ljudi govorili. Uvek će biti priča, ali oni koji to rade se ne razumeju u atletiku. Srećna sam i sa srebrnom medaljom. Nije bilo lako, primetila sam da su i ostale devojke bile umorne, pa sam morala da 'prebacim na turbo'", rekla je Semenja lokalnim medijima po povratku iz Londona.

Ona je dodala da će na narednim Olimpijskim igrama pokušati da osvoji zlatnu medalju i da će svu pažnju usmeriti na Svetsko prvenstvo u Moskvi.

Semenja je pažnju javnosti skrenula 2009. godine osvajanjem svetske tutule u Berlinu, kao i zbog testa kojem je bila podvrgnuta kako bi se utvrdio njen pol.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво