Читај ми!

Jokić predvodio Orlove u pobedi nad Crnom Gorom

Košarkaška reprezentacija Srbije nadigrala je selekciju Crne Gore sa 82:73 u prvom pripremnom meču u Štark Areni, a sjajnom efikasnošću predvodio ih je Nikola Jokić. Prijateljski meč počeo je minutom ćutanja zbog nastradalih na Cetinju.

Izabranici Svetislava Pešića odlično su počeli pripreme za izazove koji ih očekuju u narednom periodu i već u prvom pripremnom meču ubedljivo nadigrali selekciju Crne Gore.

Selektor Pešić je dao šansu svim košarkašima koje u ovom trenutku ima na raspolaganju , a tim je u efikasnosti predvodio Nikola Jokić koji je meč završio sa 16 postignutih poena.

Odmah iza najkorisnijeg igrača NBA lige bio je MVP Fajnal fora i najbolji strelac Evrolige Vasilije Micić sa 13 poena, dok je 12 dodao centar moskovskog CSKA Nikola Milutinov.

Najveće probleme Orlovima je pravio centarski tandem Crne Gore koji su činili Marko Simonović i Bojan Dubljević.

Košarkaši Čikago bulsa i Valensije bili su najefikasniji na meču sa ubačenih po 17 poena. Vrlo dobar je bio i doskorašnji plejmejker podgoričke Budućnosti Kendrik Peri sa 13, dok je i naturalizovani Džona Radebo bio dvocifren sa 10 poena.

Posle ovog uvodnog meča, reprezentacija Srbije će svoj prvi javni test meč igrati u sredu, 17. avgusta protiv reprezentacije Slovenije u Ljubljani.

Krajem avgusta naše košarkaše čekaju prvi mečevi druge faze kvalifikacija za Mundobasket protiv Grčke (25. avgust, Beograd) i Turske (28. avgust, Istanbul).

Na Evropskom prvenstvu će igrati u Grupi D sa selekcijama Češke (domaćin), Poljske, Finske, Izraela i Holandije, a borbu za kontinentalni tron počeće 2. septembra protiv Holandije.

уторак, 23. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво