Читај ми!

Видојковић за РТС: Мотивација и жеља су рецепт за успех

Млади атлетичар Богдан Видојковић, који је на светском шампионату за јуниоре у Калију освојио завидно 7. место у трци на 110 метара са препонама, био је гост Јутарњег програма РТС-а.

Може се рећи да је Светско атлетско првенство за јуниоре које се одржавало у Колумбији било успешно за репрезентацију Србије - Адријана Вилагош се у дисциплини бацања копља окитила најсјајнијм одличјем, Ангелина Топић освојила је бронзану медаљу у скоку у вис док је Богдан Видојковић зауазео 7. место у трци на 110 метара са препонама.

"Тренер ме је на ову дисциплину пребацио јер моја висина и телесна конституција одговарају овој врсти надметања, односно трци са преопнама" изјавио је члан атлетског клуба Црвена звезда. 

Седмо место у трци на 110 метара са препонама освојио је резултатом од 13.81 секунде, а резултатом од 13.69 у квалификацијама шампионата Видојковић је поставио национални јуниорски рекорд.

Атлетиком је почео да се бави пре шест година када и његова млађа сестра, док трке са препонама трчи активно од 2018. године.

Богдан нема пуно времена за предах јер ускоро прелази у сениоре и већ на зиму га очекује државно првенство, а наредог лета и Европско првенство за млађе јуниоре. 

"Почињем да се спремам за зимску сезону када ћу прећи у сениорску категорију где се висина препона повећава. Надам се да ћу се добро привићи, јер ме већ наредног лета очекује Европско првенство за млађе јуниоре где се надам борби за финале", рекао је Видојковић.

Видојковић се такмичи и на 100 метара, док је у дисциплини 200 метара национални шампион са временом 21:48.  

Богдан поручује да је рецепт за успех мотивација и жеља која не сме да изостане.

петак, 29. март 2024.
23° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво