Читај ми!

Невероватно због чега је Ивани поништен скок за медаљу – да ли је преступила

Најбоља српска атлетичарка Ивана Вулета није успела да освоји медаљу на Светском првенству у Јуџину, али је била веома близу. "Веома" можда чак и није адекватан израз јер су је буквално милиметри делили од скока дужег од седам метара.

Вулета је у Јуџину била седма са скоком 6,84 метра који је остварила у четвртој серији, али је у првој имала један дужи од седам метара.

Тај скок би, испоставиће се, био довољан за једно од одличја, највероватније сребрно. Међутим, поништен је због минималног преступа. Компјутер је одмах сигнализирао преступ, судије су га потврдиле, али је на друштвеним мрежама изашао снимак који баца сумњу на ту одлуку.

На замрзнутом кадру приликом одскока види се Иванина спринтерица на самој линији и није јасно да ли је она преступила или не.

"Милиметри који медаљу значе", написао је на друштвеним мрежама њен тренер Горан Обрадовић.

Злато је припало олимпијској шампионки Малаики Михамбо која је скочила 7,12, сребро је отишло у руке Есе Бруме (7,02), док је бронзана Летисија Оро Мело са 6,89.

Најбоља српска атлетичарка изјавила је да неће погнуте главе да напусти Светско првенство у Јуџину. Она је на друштвеним мрежама објавила слику трећег скока, који јој је поништен због минималног преступа.

"Не знам колико њих ово треба да чује али... Јурећи за резултатима, толико тога прође ван твог радара. Не прихватам чињеницу да погнуте главе треба да напушташ залетиште, стрепиш од мишљења и коментара других, притом заборављајући да је једино важан био напор, твој пут и твоја борба које ти износиш на борилиште, нико други", написала је Вулета на свом Инстаграм профилу.

Она је признала да своју каријеру приводи крају.

"Неоспорно, ја своју дугу каријеру приводим крају, прихватајући све добре и лоше дане (лоших дана у години има ипак, много више) и овај дан не доживљавам као неуспели јер није, али као човеку, горак утисак ми стварају тешки разговори са девојкама са којима скачем годинама, све сузе, неутешне речи и загрљаји које кришом делимо јер не смеш да покажеш да те то ипак слама. Јер немаш права на лош дан, немаш права да застанеш, не смеш да испаднеш слабић."

Вулета је истакла да је спорт више од медаља.

"Ипак, покушавам да их охрабрим да је спорт много више од медаља. Неки дозиве да осете сласт истих, неки никада али је улог код свих исти - дају све што имају. Своје време, своје здравље, физичко и ментално, бескомпромисну жртву следећи своје снове. Ово је само још један од оних дана који ће проћи као и сваки други", закључила је српска атлетичарка.

Ивана је најбоље резултате на светским првенствима на отвореном бележила 2013. у Москви и две године касније у Пекингу, када је освајала бронзу.

Ускоро је очекује још једно велико такмичење, а то је Европско првенство у Минхену средином августа.

петак, 19. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво