Читај ми!

Ангелина Топић надмашила најбољи државни резултат

Трострука јуниорска шампионка Србије, Ангелина Топић, још једном је полетела до новог националног рекорда и надмашила старији јуниорски рекорд за 2 цм, из 1967. године, који је био у власништву Тамаре Малешев и износио 191 цм.

Такође, Ангелина са новим резултатом од 193 цм, заузима лидерску позицију на светској ранг листи у њеном узрасту и једна је од највећих младих нада српске и светске атлетике.

"Тренирали смо вредно целе зиме, па је овакав резултат очекиван. Ангелина је тражила потврду својих вредности И успела је себи да докаже оно што смо знали И раније. Техничке дисциплине су специфичне, мора доста фактора да се погоди И онда је резултат неизбежан. Форму нисмо темпирали, али смо очекивали да скочи ове висине, јер је за њих спремна. Сад нам предстоји припрема за Европско И Светско, где очекујемо да понови овај резултат, можда чак И скочи који цм више", рекао је нам легендарни Драгутин Топић.

На истом такмичењу које је одржано у Краљеву, још једна пуленка Драгутина Топића, Теодора Боберић остварила је фантастичан резултат у скоку удаљ. Она је скочила 6.21 м и тиме испунила норму за Светско јуниорско првенство које се одржава од 1. до 6. августа у Калију (Колумбија).

Јован Странић је на такмичењу у Словенији оборио национални рекорд за јуниоре у бацању кладива - 70.22 м ( справа 6 кг) и тим резултатом остварио норму за СП У20 у Калију (Колумбија).

Нема сумње да ова атлетска сезона већ сад много обећава, очекују нас многобројна такмичења и прилике за нове рекорде и медаље. Већ 4. и 5. јуна одржаће се Првенство државе за младје јуниоре И јуниорке у Сремској Митровици.

уторак, 23. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво