Читај ми!

Ивана Шпановић победила на Дијамантској лиги у Фиренци

Најбоља српска атлетичарка Ивана Шпановић победила је на митингу Дијамантске лиге у Фиренци.

Шпановићева је скакала прве три серије, након тога пропуштала скокове, да би се на залетиште вратила у шестој серији. Најбољи резултат 6.74 метара је остварила у трећој серији.

Друго место заузела је Немица Малаика Михамбо, а Марина Бек Миронцук трећу позицију.

Нова сезона донела је и нова правила у Дијамантској лиги, а то је да после пете серије, такмичење настављају атлетичарке које имају најбоља три резутата, а победник је онај са најбољи резултатом у самој шестој серији. Шпановићева је тријумфовала захваљујући најбољем скоку у шестој серији. 

"Искрено не подржавам увођење нових правила на овај начин, можда је то за публику интересантно... Али што се мене тиче, реално имала сам резултат за треће место, тако се и осећам. Верујем да добре промене захтевају и одређено време навикавање. Пропуштала сам две серије због бола у стопалу, али на крају смо ипак одлучили да пробам да скачем шесту серији која ми је на крају донела и другу победу на такмичењима ове сезоне. Наставићемо са тренинзима, фокус ће бити на спринту, а мање на скоковима како би се стопало опоравило што пре" изјавила је Шпановићева.

Најбоља српска атлетичарка остварила је и нови рекорд по победама на митинзима Дијамантске лиге - данашњи тријумф је тринаеста победа од формирања Дијамантске лиге.

четвртак, 25. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво