Читај ми!

Светски рекорд, златна и бронзана медаља за параолимпијце на Европском првенству

Прослављени параатлетичар Жељко Димитријавић оборио је светски рекорд и освојио златну медаљу, а Александар Радишић је освојио бронзану медаљу у дисциплини бацање чуња на Европском првенству у Пољској.

Српски параолимпијац Жељко Димитријевић освојио је титулу шампиона Европе уз светски рекорд од 34,71 метар, а Александар Радишић освојио је бронзану медаљу резултатом 29,98 метара.

Српски параолимпијци су до сада на Европском првенству освојили пет медаља, а министар Вања Удовичић одмах је упутио честитке параатлетичарима, њиховим стручним штабовима и Параолимпијском комитету Србије на сјајном успеху.

„Још једном си показао своју неприкосновеност и да рекорди постоје да би их ти обарао! Поново се српска застава вијори на европској сцени твојом заслугом! Свака част, Жељко, на још једном хицу за историју, за понос и незаборав“, стоји у честитки министра Удовичића Жељку Димитријевићу.

Честитке су убрзо уследиле и сјајном Александру Радишићу, који је изборио бронзану медаљу за Србију у истој дисциплини.

„Браво, Александре, што си наставио сјајан низ и освојио бронзу, која је пета медаља за Србију на Европском првенству у параатлетици у два дана. Доказао си да је Србији опет место на победничком постољу! Свака част", нагласио је министар у честитки.

среда, 24. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво