Читај ми!

Шпановићева лакше повређена, убрзо се враћа тренингу

Најбоља српска атлетичарка Ивана Шпановић није теже повређена и убрзо ће се вратити тренинзима, утврђено је после прегледа магнетном резонанцом. Ивана успешно спроводи све мере опоравка и Олимпијске игре моћи ће да дочека потпуно спремна, констатовао је Јован Ђуровић лекар репрезентације.

Рекордерка у скоку удаљ Ивана Шпановић је недавно на тренингу повредила скочни зглоб на одразној нози и пропустила одлазак на Европско првенство у дворани у Торуну у Пољској, али су накнадни лекардски прегледи утврдили да се не ради о тежој повреди.

"Као што сам најавио, снимила је повређено место магнетном резонанцом. У тренутку снимања није било подлива, али је могло да се уочи да мишић није пукао, што је најважније. Посебно је битно, јер је реч о одразној нози. Дошло је до јаког спазма, грча. Да се догодило на неком од претходних тренинга успела би највероватније да се опорави и такмичи се. Овако је од врсте повреде био гори тајминг, моменат када се то догодило - четири дана пред полазак на такмичење, на последњем битном тренингу. Ивана успешно спроводи све мере опоравка и ускоро ће почети да тренира. Олимпијске игре моћи ће да дочека потпуно спремна", рекао је Ђуровић за Спортски журнал.

Наша најбоља атлетичарка је на Европском првенству у дворани у Торуну три пута освајала златну медаљу.

Повреда ју је спречила у четвртом покушају, ачо је најважније да ће се брзо опоравити и посветити припремама за Олимпијске игре које је навела као свој најважнији циљ.

субота, 20. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво