Читај ми!

Оливера Јевтић се опоравља после напада, у посету стигао бугарски амбасадор

Бугарски амбасадор Ратко Влајков дошао је у Ужице да лично поздрави Оливеру и пренесе јој најбоље жеље за брз опоравак после инцидента на трци у Софији.

Слике и снимци са трке улицама Софије када је један Бугарин грубо одгурнуо нашу атлетичарку Оливеру Јевтић, која је при паду задобила повреде, наишле су на једнодушну осуду јавности, не само спортске, и код нас и у Бугарској.

"Ја сам поносан што стојим овде поред једног од највећих спортиста Србије, највећег у Ужицу. И могу још једном да кажем: Оливера, преносим ти љубав, уважавање и саосећање целог народа Бугарске", рекао је бугарски амбасадор Ратко Влајков.

Оливера је захвалила бугарском амбасадору и рекла да је стекла велики број пријатеља у суседној земљи.

"Од срца захваљујем амбасадору Влајкову на његовој подршци да ме охрабри, на свим овим лепим поздравима и подршци дивним људима из Бугарске, мојим пријатељима, свим оним дивним спортистима из Бугарске који су били уз мене, који су решили тај случај. Заиста ми је пуно срце. Захваљујући овом несрећном догађају, ја сам добила праве пријатеље", каже Оливера Јевтић.

Бугарска јавност, полиција и тужилаштво одмах су реаговали да се починилац, који се извинио српској атлетичарки, процесуира.

"Много нам је тешко и жао што се Оливери тако нешто десило, али, као што је Оливера добила подршку бугарског амбасадора и читавог народа, има и подршку града, свих нас који смо увек на страни спортиста. На страни људи који нам сваки пут донесу осмех на лице", кажу из управе града Ужица.

Повреда неће спречити Оливеру да се спреми за своје шесте Олимпијске игре, а на припреме ће вероватно у Бугарску.

четвртак, 18. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво