Читај ми!

Нови рекорд Џошуе Чептегејиа

Атлетичар Уганде Џошуа Чептегеји оборио је светски рекорд на 10.000 метара на митингу у Валенсији. Претрчао је стазу за 26:11,00 и за тачно шест секунди и 53 стотинке надмашио досадашњи рекорд који је био у власништву Кененисе Бекелеа.

Светском шампиону из Уганде је ово други рекорд ове сезоне пошто је 14. августа на митингу Дијамантске лиге у Монаку на 5000 метара до циља стигао за 12:35,36 и за секунд и 99 стотинки надмашио дотадашњи рекорд Етиопљанина Бекелеа.

"Испунио сам и своја и очекивања свих људи из мог тима. Рекорд Кененисе Бекелеа стајао је 15 година и важио је за један од оних који ће се можда и најтеже срушити. Спремио сам се, дао све од себе и успео", рекао је Чептегеји после трке у Валенсији.

Као посебан мотив за постизање ових несвакидашњих резултата истакао је специфичну атмосферу коју је изазвала пандемија коронацируса.

"Искрено то ми је био додатни мотив. Радио сам у Уганди напорно. Знам да овакве ствари у тешким временима чине људе срећним. Морамо да се пазимо и чинимо све да се заштиитимо од вируса, али и са друге стране да покушамо да колико је то могуће, радимо оно што најбоље знамо", истакао је Чептегеји.

уторак, 19. март 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво