Отказан Београдски маратон

Београдски маратон, 33. по реду, отказан је и неће бити одржан ове године због пандемије коронавируса, саопштили су вечерас организатори.

Организатори су након консултација са Кризним штабом за борбу против пандемије у понедељак увече саопштили да трке ове године неће бити.

"Драге тркачице, драги тркачи, поштовани партнери и пријатељи, са неизмерним жаљењем морамо да вас обавестимо да нисмо добили одобрење да одржимо маратон", каже се у саопштењу Београдског маратона.

Они су раније послали допис Кризном штабу са предлогом како би трка могла да изгледа, поштујући све епидемиолошке мере, где би се трчала само главна трка, без пратећих акција.

Наводе да су неколико месеци озбиљно и предано радили на припреми плана реализације измењеног организационог и програмског концепта 33. Београдског маратона, прилагођеног садашњој ситуацији и у складу са актуелним мерама Кризног штаба, а у циљу заштите становништва од пандемије ковид-19, и да су били спремни да приступе организацији догађаја на одговоран начин.

Раније данас, због пандемије коронавируса, отказан је и 29. Загребачки маратон, који је требало да буде одржани 11. октобра.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво