Келси-Ли Барбер не одустаје од злата у Токију

Као и многи спортисти широм планете, светска првакиња у бацању копља Келси-Ли Барбер због пандемије коронавируса сада има мање могућности за тренинг а нимало за такмичење, али ова Аустралијанка не одустаје од свог циља - златне медаље на Олимпијским играма у Токију.

Због мера социјалног дистанцирања, њен супруг Мајк Барбер, који је тренер и особа од поверења ове 28-годишње атлетичарке рођене у Јужној Африци, сада је постао и њен физиотерапеут, масер и партнер за тренинге.

У нормалним околностима, Барберова би била пред одласком у Италију, која је обично њена тренажна база и земља из које путује на такмичења у Европи током летње сезоне на северној полулопти.

Међутим, њено главно место за тренинге сада је гаража претворена у теретану, дневна соба њеног стана у Канбери постала је студио за јогу и масажу, а део тренинга обавља се и у оближњем парку.

Када добије прилику да тренира у правом спортском објекту, обично препуном спортиста, Барберова то сада чини искључиво у друштву свог супруга јер, услед ограничења уведених због корона вируса, око њих нема никога.

Ипак, тренутна ситуација није негативно утицала на њену решеност да се на Олимпијским играма у Токију, одложеним за следећу годину, бори за најсјајније одличје.

"Нисам превише уплашена да ћу добити вирус, и не мислим да је он уопште утицао на моју жељу за олимпијским златом - само је променио временски ток и датум када ће оно доћи.", рекла је Барберова за Ројтерс.

четвртак, 25. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво