Шпановић: Мој олимпијски сан стављен на чекање

Најбоља српска атлетичарка Ивана Шпановић изјавила је да је одлагањем Олимпијских игара у Токију њен сан стављен на чекање, али да упркос пандемији коронавируса неће изгубити мотивацију и велике снове.

Олимпијске угре у Токију померене су за годину дана због пандемије коронавируса, а Ивана Шпановић на Инстаграму је написала да "њен сан стављен на чекање".

"Припремала сам се за своје четврте Олимпијске игре, али због глобалне пандемије, мој олимпијски сан је стављен на чекање. Добро у овој ситуацији је то што се тај сан само одгодио, а не отказао и што је дух олимпизма потврђен стављањем здравља свих и једнакости на прво место. То није била лака одлука, али свакако исправна", написала је Шпановићева на Инстаграму.

Освајачица бронзане медаље у скоку удаљ пре четири године на ОИ у Рију, која није крила да јој је злато у Токију велики циљ, истакла је да је као спортиста и људско биће навикла на различите изазове и препреке у каријери и животу, тако да ово треба схватити као само још један и да сви морамо пронаћи начин да видимо нешто позитивно у овим тешким временима.

"Kао и многи, присиљена сам да останем код куће у самоизолацији. Ово је права прилика да будем један од јунака, да останем код куће и не излажим ни своје, нити било чије здравље ризику. Покушавам да искористим време код куће да научим нешто ново, да радим ствари за које нисам имала времена, да будем активнија на друштвеним мрежама и покушам да мотивишем и охрабрим и себе и друге, јер смо заједно у овоме".

Kако је навела, одлагање Олимпијских игара до следеће године и немогућност нормалног тренирања створило је прилику да се побрине за своје ментално здравље, а да не изгуби мотивацију и велике снове.

"Свима желим добро здравље, молим вас останите код куће колико год је потребно како бисмо наставили да живимо своје снове након завршетка карантина", поручила је Шпановић.

среда, 24. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво