Кијановић оборио државни рекорд

Атлетичар Алекса Кијановић оборио је државни рекорд у дисциплини 60 метара у дворани на међународном митингу у Шведској, истрчавши трку за 6,67 секунди.

Кијановић важи за једног од најбољих српских спринтера, што је оверио обарањем државног рекорда у дисциплини 60 метара у дворани.

Српски атлетичар је у Стокхолму истрчао трку за 6.67 секунди и тријумфовао на Сарта Гран прију.

Кијановић је у веома узбудљивом финалном мечу трку завршио испред Сема Гордона из Велике Британије и Хенрика Ларсона из Шведске.

Кијановић је рођен 1997. године, а резултатом из Шведске оборио је државни рекорд, чији је такође био власник.

"Прошле године сам био надомак да поставим свој државни рекорд, али сама чињеница да ми је тако мало фалило ме је додатно мотивисала да ове зиме поставим свој државни рекорд и то два пута", рекао је Кијановић.

Алексу до краја зимске сезоне очекује још пет трка на 60 метара.

"До краја сезоне имаћу изузетно јаку конкуренцију која ће ми помоћи да дам све од себе за померање границе до новог националног рекорда", истакао је Кијановић.

Наредна трка је за викенд на првенству Балкана у Инстанбулу, где ће престављати репрезентацију Србије.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво