Атлетичари на првенству Европе за млађе сениоре

Првенство Европе за млађе сениоре одржаће се у шведском граду Јевлеу од 11. до 14. јула. Репрезентацију Србије представљаће 11 такмичара, шест у женској и пет у мушкој конкуренцији.

Право наступа на такмичењу имају атлетичари узраста од 21 до 23 године.

Првог дана тамичења наступиће препонашице, Ања Лукић и Милица Емини у дисциплини 100 метара са препонама.

Чланица атлетског клуба "Војводина", Милица Емини, трчаће у трећој квалификационој групи. Она је ове сезоне трчала 13.97 секунди, а лични рекорд јој је 13.74.

Ања Лукић, чланица АК "Црвена звезда", наступиће у петог групи. Њен лични и државни рекод за јуниорке је 13.57 секунди, а ове године је истрчала 13.86.

Алекса Кијановић ће такође своју квалификациону трку трчати првог дана. Он ће у првој групи бити у шестој стази. Пулен Станоја Бурлића је са 10.55 секунди ове сезоне изједначио свој лични рекорд.

Слично као и код препонашица, Србија ће у дисциплини бацања кугле имати два представника. Вељка Недељковића, члана АК "Црвена звезда" и Богдана Здравковића из АК "Власотинце".

Да су оба бацача у доброј форми говоре и њихови лични резултати постављени ове године. Богдан је куглу бацио 18.43, а Вељко 17.69 метара.

Једини атлетичар са две норме на Европском првенству за млађе сениоре је Елзан Бибић, који ће наступити у тркама на 1500 и 5000 метара. Првог дана ће имати квалификације на краћој деоници. Са 3:38.65 има убедљиво најбоље време. Финале га очекује трећег дана такмичења, када ће бити и финале на 5000 метара.

Изненадну норму на 3000 метара стипл испунила је Грујић Зорана, атлетичарка "Војводине", која је остваривала сјајне резултате на 800 метара. Она ће трчати у првој квалификационој трци, а лични и овосезонски рекорд је 10:15.79.

Први дан такмичења затвара троскокашица Марија Стојадиновић, која је и пре две године наступала у Пољској. Ове сезоне скочила је 12.89 метара, шест мање од личног рекорда. 

Трећи дан такмичења

Другог дана неће бити наступа наших репрезентативаца, док ће трећег дана на залетишту бити две наше представнице.

Актуелна јуниорска првакиња Европе Милица Гардашевић, чланица АК "Војводина", главна је кандидаткиња за највише постоље са личним рекордом од 6.64 метра.

Друга даљашица, Сара Лукић, атлетичарка "Црвене звезде", ученица Слободана Стојића је везала неколико скокова преко шест метара, тренутно је на 6.25 метара, а уколико настави низ могла би да се пласира у финале.

Четврти члан АК "Црвена звезда", наступиће трећег дана такмичења. Јасмин Халили, ученик Стевана Грујића, ће у скоку увис пробати на надмаши свој лични рекорд остварен пре две године 2.18 метра.

На Европском такмичењу за мађе сениоре пријављено је 1105 такмичара, 597 у мушкој и 508 у женској конкуренцији из 50 земаља старог континента.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво