"Равноправно до циља" на Београдском маратону

Акцијом „Равноправно до циља“ одржаном у оквиру 32. Београдског маратона, Повереник за заштиту равноправности је по осми пут пружио подршку особама са инвалидитетом у учешћу на овој спортској манифестацији.

Бројни грађани и грађанке који су посетили штанд Повереника имали су прилику да се кроз дружење са спортистима са инвалидитетом упознају са конкретним препрекама на које они наилазе, а кроз разговор са повереницом за заштиту равноправности и запосленима, да сазнају више о штетности дискриминације и како се против ње борити, наводи се у саопштењу.

Повереница Бранкица Јанковић је истакла да је ова акција један од начина да се укаже на то да ове особе могу да буду потпуно равноправне у свим областима живота, као и да су Београд и Србија још једном показали да могу да створе услове за то. Захваљујући томе, Београдски маратон је прошле године добио престижну међународну награду „Најбољи маратонац" као признање за рад са тркачима са инвалидитетом и за остале друштвене иницијативе.

Поред бројних учесника у акцији „Равноправно до циља" коју Повереник за заштиту равноправности организује заједно са Спортским Савезом особа са инвалидитетом Београда били су и Данијела Јовановић, вицешампионка света у паратеквондоу и прошлогодишњи хеорј маратона Станислав Првуловић из удружења „Дебра - деца лептири".

Догађај је завршен када је почела Трка задовољства у којој су учествовали спортисти и спортисткиње са инвалидитетом, наши гости, запослени у институцији повереника и многи други грађани који су им пружили подршку, наводи се у саопштењу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво