Слоган 32. БГД маратона: "Трчи, уживај, помози некоме"

Београдски маратон, 32. по реду, одржаће се 14. априла под слоганом "Трчи, уживај, помози некоме", саопштено је из БГД маратона. Припреме се одвијају по плану и ушле су у завршну фазу, у последњих 90 дана.

"Град Београд ће традиционално, кроз учешће својих секретаријата, предузећа и служби, подржати овај најзначајнији и највећи традиционални међународни спортски догађај у нашем граду како би он протекао у одличној организацији и како би, као и увек до сада, био у прилици да оствари све своје зацртане циљеве", истиче се из БГД маратона.

Како се наводи, посебно када су у питању масовност у свим тркама, спровођење бројних хуманитарних кампања, промоција Београда и Србије, приступачност догађаја што већем броју грађана, укључујући осетљиве категорије становништва, реализација циљева из области заштите животне средине.

Посебну димензију овогодишњем Београдском маратону даће пројекат "Један појас један пут" (Оне Белт Оне Роад маратхон сериес) - као први овакав догађај у свету ван територије Кине.

Овај пројекат подразумева широке облике сарадње са Кином у областима промоције Београда и Србије у Кини и Кине у Србији, довођења већег броја учесника и гостију из Кине на традиционални Београдски маратон, као и међусобне размене знања и искустава.

"Жеља и мисија Београдског маратона је да трчање, као покрет здравља, постане свакодневни вид рекреативне активности у што ширим категоријама становништва у Београду и Србији. Такав дугогодишњи тренд одговорног односа према појединцу и друштву у целини био је пресудан да Београдски маратон добије најзначајнију светску награду АИМС Социал Аwард 2018 (Маратонски оскар) од Светског удружења маратона и уличних трка, као признање за изузетно квалитетну организацију догађаја и спровођење циљева који су допринели развоју тркачког покрета у свету", закључује се у саопштењу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво