Јевросимовић: Сви који су учествовали у превари биће санкционисани

Због нерегуларности у постизању рекорда у бацању копља, Атлетски савез Србије суспендовао је двојицу судија, рекао је председник АСС Веселин Јевросимовић, најављујући да ће сви одговорни за такав скандал бити санкционисани.

На друштвеним мрежама појавио се аматерски снимак са Митинга пријатељства у Сремској Митровици, на којем се види како судије Драган Секулић и Зоран Кресојевић померањем копља за неколико метара унапред мере бољи резутат, а Јевросимовић истиче да је тај снимак поставио на мреже управо Савез, а да су судије добиле моменталну суспензију.

"Очигледно је да је било нерегуларности. Овај снимак је АСС први добио и пустио га у медије. Одмах након тога смо оформили комисију и, по правилнику АСС, судије су одмах суспендоване. Тешко да ће икада више добити прилику да суде на било ком такмичењу", истакао је Јевросимовић у изјави за јавност достављеној медијима.

Он додаје да се чекају писане изјаве свих актера пре него што буде донета одлука о рекорду и да ли ће бити поништен.

"Ово је уједно порука свима да овакво понашање нећемо да толеришемо и свима могу да кажем, ко год да је учествовао у потенцијалној превари – марш из атлетике. Врло јасно ћемо ставити до знања да наш спорт није место где ће се овакве ствари дешавати. Ко год мисли другачије, порука је јасна – марш из атлетике", јасан је био Јевросимовић.

Да је атлетичар Ведран Самац на митингу у Сремској Митровици поставио рекорд, саопштио је Атлетски савез Србије, пре него што је дошао у посед снимка који је довео у питање регуларност резултата.

Самац тврди да је сигуран да је оборио рекорд Сејада Крџалића стар 31 годину и отвара питање аутентичности снимка.

"Све ово што се тренутно дешава у мојој професионалној каријери представља веома тежак период, јер се ставља мрља на све оно што сам до сада остварио и желео да остварим. Снимак који се везује за моје име не знам да ли аутентичан, да ли из серије у којој сам оборио државни рекорд (у шта сам више него сигуран, због форме у којој се налазим), али наглашавам да верујем у државу Србију, државне институције, Атлетски савез Србије, да ће испитати случај и донети праведну одлуку", написао је Самац на Фејсбуку.

АСС је објавио да су Секулић и Кресојевић злоупотребили судијске дужности на атлетском такмичењу из недозвољених побуда и прекршили одредбе Правила за атлетска такмичења ИААФ-а и АСС, Дисциплинског правилника и Етичког кодекса АСС.

Поменути тандем судија, уз колегу Предрага Једнака, техничког руководиоца такмичења Бојана Комленића и представника АК Срем Драга Маричића има рок од пет дана да достави писане изјаве о свом учешћу и виђењу догађаја.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 16. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво