Бранковић о Београдском маратону: Једна лепа прича отишла у погрешном правцу

Директор Атлетског савеза Србије (АСС) Слободан Бранковић потврдио је да је Београдски маратон "избрисан" из календара Европске атлетске федерације због дуговања према учесницима и констатовао да је штета што је једна лепа прича отишла у контра правцу.

"Прво да кажем да овде нема никаквог преотимања јер сам чуо и такве приче. Као по обичају, мора неко споља да утиче, да бисмо ми 'мућнули' и решили проблем. Једна лепа прича која је требало да служи за промоцију Београда и Србије отишла је у контра правцу. То је све документовано, дописи су стигли на адресу Београдског маратона, као и у АСС и Светску федерацију (ИААФ). Ми као федерација можемо евентуално да посредујемо", рекао је Бранковић Танјугу.

Према његовим речима, Европска асоцијација је опет, на неки начин, дала шансу организаторима Београдског маратона да се "извуку" из непријатне ситуације тиме што је дала рок до краја године за исплату дуговања.

"Не знам колика су дуговања, али за све ове године добијао сам разне дописе од менаџера, мејлове, могу да кажем да има и потраживања из неког периода из 2003. године, али за мене је фрапантно што има и из 2016. године. Наставља се нака чудна пракса, а Град све време улаже новац, до 2016. је и Министарство омладине и спорта помагало. Овде заиста имамо озбиљну проблематику."

Бранковић је истакао да су из приватне фирме "Београдски маратон" и ове године организовали трку, упркос брисању из календара, а потом најавио Serbia City marathon за новембар у организацији Атлетског савеза.

"Ми ћемо организовати Serbia City marathon и биће традиционално у првој недељи новембра. Трчаће се на Новом Београду, стаза је равна, биће једна од најбржих. Календар у Европској асоцијацији се прави у октобру, до 1. септембра се шаљу пријаве такмичења. Ми смо добили да у календар више не стављамо Београдски маратон јер су одузети сертификати за безбедност и квалитет. Зато и није било странаца ове године, али опет, није немогуће да имамо два маратона, не бисмо били први такав град. Уосталом, Београдски маратон ни ове године није био у календару европске атлетике, па је одржан", констатовао је Бранковић.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво