Шпановићева: Идем на злато и скок од преко седам метара

Српска атлетичарка Ивана Шпановић рекла је да јој је циљ да одбрани златну медаљу у скоку удаљ на Европском дворанском првенству у Београду и да верује да може да скочи више од седам метара. Бацач кугле Асмир Колашинац рекао је да се од њега очекује злато и да је то додатни притисак за њега.

"Идем на злато. Не осећам никакав притисак. Задовољна сам резултатом на Балканском првенству, добро сам се спремила и мислим да могу да скочим преко седам метара. Узбуђена сам што је такмичење у Београду, велика је част бити део оваквог атлетског спектакла. Верујем да ће људи у Србији уживати и да ћемо освојити много медаља", рекла је Шпановићева на конференцији за новинаре у Београду.

Европско дворанско првенство одржаће се од 3. до 5. марта у Београдској арени.

Шпановић ће бранити титулу европске шампионке освојену пре две године у Прагу.

Бацач кугле Асмир Колашинац рекао је да осећа велики притисак и да ће од његовог психичког стања зависити резултат на такмичењу.

"Тренирао сам добро, спремао сам се и физички и психички, пошто осећам притисак јер знам да сви од мене очекују злато. Биће тешко освојити медаљу на овом такмичењу пошто ће конкуренција бити јака. Много тога ће зависити од тога како будем контролисао емоције. Биће велики изазов бацати пред 12.000 људи који за тебе навијају. Надам се да ћу све емоције усмерити у куглу и да ћу изненадити резултатом", рекао је Колашинац.

"Поносан сам што сам део овог тима, који је вероватно најбољи тим који је Србија имала. Покушаћу да освојим медаљу и на трећем узастопном дворанском првенству. Нисам остварио добар резултат на једном такмичењу пре неколико недеља због великог притиска који сам себи наметнуо", додао је он.

Седмобојац Михаил Дудаш рекао је да једва чека да почне такмичење и да се нада да ће поправити лични рекорд.

"Нисам под притиском пошто је код вишебојаца другачије, не завршава се све за сат времена, него наше такмичење траје два дана. Концентрисаћу се једну по једну дисциплину, што бољи резултат по дисциплинама то је бољи укупан резултат. Конкуренција ће бити јака, многи такмичари су у доброј форми. Драго ми је што се пружила прилика породици и пријатељима да ме гледају у Београду на великом такмичењу и због тога немам притисак", навео је он.

Британски атлетичар Ричард Килти браниће титулу у трци на 60 метара.

"Очекујем добар резултат, а не улазим у такмичење са намером да браним титулу него да је освојим. Откако сам добио сина мање спавам, али то ми је и додатни мотив, да га учиним поносним", рекао је он.

Олимпијска шампионка у седмобоју Белгијанка Нафисату Тијам навела је да се није најбоље припремила за такмичење, али да очекује да поправи лични рекорд.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво