Србија у финалу ЕП

Јуниорска ватерполо репрзентација Србије пласирала се у финале шампионата Европе у Београду пошто је у полуфиналном сусрету победила одговарајућу селекцију Грчке са 9:5 (3:2, 1:0, 3:1, 2:2).

Меч је одиграна на "Бањици" пред око 400 гледалаца, а судили су Ремнет (Холандија) и Бјанки (Италија).

Србија: Манић, Рашовић 1, Вукмановић 2, Марковић, Шапоњић, Комадинић 2, Стефановић, Матовић, Матовић, Радовић 2, Убовић 1, Милицић 1, Вуксановић, Петић.

Грчка: Пападогијанис, Генидунијас 1, Вителас, Кукис, Понтијакас, Драгонас, Влахопулос 1, Капоцис 1, Дермицакис 2, Калис, Кастанакис, Керамејанакис.

Играча више Србија је имала 6 пута уз три погодка, док је Грчка имала 5 пута играча предности у нападу и два гола реализације. Петераца није било.

Најбољи јуниори Србије тријумфом над вршњацима из Грчке изборили су пласман у финале јуниорског првенства и сутра ће против Мађара бранити "злато" освојено пре две године на Малти.

Наши ватерполисти су од почетка меча наметнули ритам игре који им одговара не дозвољавајући противничким играчима ни у једном тренутку да преузму контролу утакмице у своје руке.

Србија је врло брзо стекла предност коју Грчка више није могла да угрози. Без обзира на упорност ривала, веома јака одбрана нашег тима одбила је све нападе Грка, а када су се на то надовезали и ефикасан напад и добро организоване акције са играчем више победа није доведена у питање.

Све у свему, била је то можда и најбоља партија изабраника Дејана Јововића на шампионату, а посебно радује што је тако квалитетна игра пружена против једне од најбољих јуниорских екипа на континенту.

У другој полуфиналној утакмици репрезентација Мађарске је победила селекцију Хрватске са 12:10.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво