Читај ми!

Дејан Савић: Србија не мења амбиције, на Европском првенсту идемо на медаљу

Традиција успеха српског ватерпола не дозвољава нам да мењамо амбиције и увек су везане за освајање медаље, рекао је селектор ватерполо репрезентације Србије Дејан Савић уочи старта Европског првенства у Сплиту.

Тим двоструких узастопних олимпијских шампиона је потпуно промењен, а то најбоље илуструје чињеница да су у саставу у односу на Игре у Токију само тројица играча - Сава Ранђеловић, Душан Мандић и Страхиња Рашовић.

"Некоме ће, ко посебно зна стање у репрезентацији, бити ово можда и препотентно, али наша обавеза је будемо у традицији нашег ватерпола. Ово је наша актуелна репрезентација. Потпуно је јасно да је то нови састав и ми смо са Хрватима највише променили тим после Игара у Токију."

"Овај састав је нови чак и у односу на светско првенство у Будимпешти. Има ту повреда (Никола Јакшић, Ђорђе Лазић, прим. аут), има ствари на које не можемо да утичемо", изјавио је Савић на конференцији за медије у Сплиту.

Србија ће у Сплиту играти у Д групи са Мађарском, Израелом и Словенијом.

Први меч одиграће против Израела, у понедељак од 12 сати, два дана касније следи дуел са Мађарима (19 сати) и на крају групне фазе меч са Словенијом, 2. септембра, од 12 сати.

Директан пренос мечева наше селекције је на програмима РТС-а.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво