Читај ми!

Успешан старт “делфина“ на "Сардинија купу" надиграна Хрватска

Ватерполисти Србије савладали су Хрватску са 9:7 (3:0, 2:2, 2:4, 2:1) на старту "Сардинија купа". Србија у уторак игра против Грчке.

У првом колу Сардиниjа купа у Сасарију Србија је заслужено, после боље игре, победила Хрватску. Само средином треће четвртине наша репрезентација није контролисала игру и резултат и за четири минута је Хрватска успела да изједначи на 6:6 после вођства српског састава 6:2.

До тог вођства Србија је дошла одличном одбраном у првој четвртини а у нападу су Радуловић два пута и Стојановић обезбедили предност која је унела мир у игру. Одмах на почетку друге четвртине било је 4:0 после гола Виктора Рашовића. Тек после скоро 12 минута је пробијена наша одбрана. Прво је погодио Лазић, затим је спретан био Врлић али је Радуловићев трећи гол вратио мир у наш тим. Било је и 6:2 на старту трећег дела захваљујући Велкићу. Уследио је описани пад, после 6:6 Србија је повела голом Мандића.

Поново је била одбрана на висини, наде Хрватске су срушили Вучинић и првом голом у репрезентацији Пљеванчић. Тих 9:6 средином четвртине је сачувано до краја, ривал је само ублажио пораз.

Најефикаснији у српском тиму био је Марко Радуловић са три гола, док су Душан Мандић, Петар Велкић, Ђорђе Вучинић, Лука Пљеванчић, Огњен Стојановић и Виктор Рашовић постигли по један.

"Види се да смо у припремама и једни и други. Троми смо, тешки, али је то нормално. Све време смо контролисали игру и резултат, момци су показали велику жељу и то је добро", изјавио је селектор Дејан Савић за сајт Савеза.

Србија у уторак од 18.30 игра са Грчком.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво