Читај ми!

"Делфини" коначно заиграли како умеју и остварили прву победу у Светској лиги

Ватерполо репрезентација Србије коначно је одиграла како уме и остварила прву победу на Завршном турниру Светске лиге у Стразбуру. "Делфини" су у трећем колу групне фазе показали своје право лице и декласирали Аустралију резултатом 14:7.

Изабраници селектора Дејана Савића, иако играју без деветорице стандардних првотимаца, подигли су ниво игре у односу на прва два меча и забележили први, али веома важан тријумф.

Савладала је Аустралија чиме је обезбеђено треће место у групи А, што значи да ће у четвртфиналу наш тим највероватније играти против селекције Италије, која је другопласирана у групи Б.

Србија је утакмицу у Стразбуру почела концентрисано и, упркос примљеном поготку на старту, држала конце у својим рукама. Судије су у првој четвртини досудиле чак три петерца, а "делфини" су захваљујући Радуловићу, Лукићу и Вучинићу имали предност (4:3).

У другој четвртини Савићеви момци додали су гас, тај део игре добили 3:1 и резултатски се одлепили.

Задржали су ту предност у трећем кварталу, онда у последњој деоници потпуно разбили "кенгуре" и са пет погодака им напунили мрежу до врха.

Интересантно је да су наши момци чак шест пута погађали са "тачке" од пет метара, највише захваљујући Немањи Вицу, који је мучио чуваре испред аустралијског гола.

Најефикаснији у победничком саставу био је Гаврил Суботић са четири поготка, Марко Радуловић је стао на три, док је Огњен Стојановић додао два.

Ђорђе Вучинић, Никола Лукић, Вук Милојевић, Петар Велкић и споменути Вицо постигли су по један.

С друге стране, Аустралијанце су предводили Нејтан Пауер и Блејк Едвардс са по два гола.

Србија би против Италије требало да игра у понедељак од 16 часова.

четвртак, 25. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво