Читај ми!

"Делфини" одолевали три четвртине, Шпанија на крају однела победу

Ватерполисти Србије изгубили су од Шпаније 20:15, у утакмици другог кола Групе А Завршног турнира Светске лиге у Стразбуру. "Делфини" одиграли одличан меч у прве три деонице, у последњој потпуно пали и дозволили ривали убедљив тријумф. У трећем колу Србија у недељу игра против Аустралије (16.00).

Прилично добар меч, не рачунајући последњу деоницу, одиграла је подмлађена ватерполо селекција Србије против Шпаније на Завршном турниру Светске лиге, али је на крају доживела убедљив пораз - 20:15.

Чак девет играча са недавно завршеног Светског првенства није имао на располагању селектор Дејан Савић против актуелног светског шампиона, што није спречило неке младе снаге да покажу колико могу у овом тренутку.

Истина, ни Шпанија није играла у пуном саставу, али је у свом тиму имала више искуснијих играча, што је на крају одлучило победника у последњих осам минута.

Србија је после прве четвртине водила 5:4, на полувремену су "делфини" имали предност 10:9.

Ипак, у другом полувремену Шпанци су успели да надокнаде минус - на крају треће деонице било је 14:14, а у последњих осам минута светски шампион је био убедљив (6:1) за други тријумф на турниру.

Најефикаснији против Шпаније био је Ђорђе Вучинић са пет погодака, Марко Радуловић постигао је три, а Василије Мартиновић и Никола Лукић по два.

"Делфини" су у првом колу поражени од Црне Горе, док ће у недељу у последњем мечу Групе А играти против Аустралије (16.00).

Србија ће свакако играти у четвртфиналу такмичења, од позиције освојене у групи зависиће ко ће бити противник у понедељак.

среда, 17. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво