Читај ми!

"Делфини": Ценимо црногорске ватерполисте, али верујемо у победу

Српски ватерполиста Ђорђе Лазић изјавио је да наш национални тим верује да може да победи Црну Гору у мечу за пласман од 5. до 8. места на Светском првенству у Будимпешти.

Наша селекција је у четвртфиналу СП поражена од Хрватске (12:14), па ће са Црном Гором играти у петак од 14.30.

"Поновио се сценарио из Гванџуа. Јако тежак пораз у четвртфиналу и тамо и сада. Задатак је да пробамо да се подигнемо и да победимо наредне утакмице. Била је ово лепа шанса да прођемо у четири најбоље селекције. Нисмо то искористили. Хрватска је заслужено победила. Нисмо били своји, ушли смо у њихов ритам игре. Нисмо успели да се наметнемо. Много ствари морамо да поправимо, пре свега у одбрани. Примити 14 голова је много. Играч више је био ужасан. Црна Гора је показала да може да игра са свима. Имали су шут за изједначење. Јако дисциплинована екипа са одличном одбраном. Млад састав је то, ценимо их и верујем ипак да можемо да победимо", рекао је Лазић, пренео је званични сајт Ватерполо савеза Србије.

Он је истакао да не зна шта се десило на мечу са Хрватима.

"Могуће да је код нас био ментални проблем, мада су обе екипе биле подмлађене. Без Рина Бурића су имали додатни мотив у тој менталној припреми. Били смо мотивисани али ето. Не знам шта се десило. Гледали смо утакмицу, тако је деловало за вас да смо без жара, али у базену се то није осетило", додао је Лазић.

Српски ватерполиста Радомир Драшовић изјавио је да је њему и саиграчима теже дан после пораза од Хрватске.

"Гледао сам три пута, емотивни шокови. Не знам зашто смо били безидејни, без организованости. Још смо врући. Играч више не функционише на целом првенству. Све се то свело на играча више-мање. Они су се снашли, то је преломило утакмицу. Причали смо о психолошкој припреми. Нисмо у старту били енергични, агресивни, у нападу је то изостало. Као да смо уплашени од победе, али не бих волео да такав буде коначан закључак. Верујем да је то био лош моменат за ову екипу. Показали су као да имају већу жељу од нас, али то сигурно није тако. Црна Гора је имала одличну игру са Шпанијом. Могу да помрсе конце. Имају праву школу. После нашег пораза морамо да нађемо снаге да станемо на ноге, да идемо до краја на високом нивоу", рекао је Драшовић.

Један од најмлађих играча у нашем тиму Марко Радуловић каже да се српски ватерполисти нису држали договора на мечу са Хрватском.

"Искакали смо превише од зацртаних ствари. Пуно је било осцилација и нисмо могли да победимо. Нисмо били уплашени од победе, али смо очекивали да ће увек неко други да реши. Одбрана нас је коштала успеха. Ипак смо нова екипа, нисмо уходани и верујем да ће бити боље. Црна Гора не сме да се потцени, али недостатка мотива не сме да буде. Они могу више од приказаног против Шпаније. Да ли можемо да се опоравимо? Наравно да можемо", истакао је Радуловић.

Помоћни тренер српске репрезентације Владимир Марковић каже да су порази саставни део игре.

"Морало је много боље против Хрватске. Порази су саставни део, идемо даље. Сви су имали велики мотив без обзира како је изгледало. Али те грешке у одбрани су нас коштале. Против Црне Горе морамо да играмо као да се ништа није догодило. Они су екипа која се подигла у последња два три месеца и морамо да дамо максимум", навео је Марковић.  

четвртак, 28. март 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво