Читај ми!

“Делфини“: Респект Хрватској, али циљ се зна

Српски ватерполисти Гаврил Суботић, Виктор Рашовић и Немања Вицо поручили су да респектују Хрватску, али да верују у победу у мечу четвртфинала Светског првенства.

Хрватска је у "разигравању" савладала Грузију (13:7) и обезбедила дуел са Србијом.

"Хрватска је оправдала улогу фаворита. Грузија је имала два добра отпора Црногорцима и Мађарима, али није могла боље. Нама остаје да се припремимо најбоље што можемо. Хрватска заслужује увек поштовање, играћемо максимално и једни и други", изјавио је Гаврил Суботић.

Рашовић је прво велико званично такмичење имао баш у Будимпешти 2017. на Светском првенству. Тада је у полуфиналу Хрватска била боља 12:11 и касније је освојила злато, а Србији је припала бронза.

"Радили смо на последња два спаринг тренинга са Мађарима на исправљању грешака. У групи смо показали осцилације којих сада не треба да буде. Хрватска је Хрватска без обзира у којем саставу игра. Имају највише амбиције, желе да понове успех из 2017, а на нама је да одиграмо најбоље што можемо и прођемо даље, јер су и наше амбиције на овом првенству победничке", рекао је Рашовиц.

Вицо не мисли да ће изостанак суспендованог Бурића бити велика предност.

"Сигурно је да Хрватска има играче који могу да га замене и да ће селектор Туцак покушати да нађе право решење. Нама је најважније да се понашамо као да су комплетни, јер само тако можемо до успеха", истакао је Вицо.

Четвртфинале између Србије и Хрватске игра се у среду од 16 сати. Пренос је на нашем Првом програму.  

петак, 19. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво