Читај ми!

Куљача за РТС о Бањици, доктрини српског ватерпола и "обећању изузетности" коју нуди Партизан

Никола Куљача, директор ватерполо клуба Партизан, рекао је да је уговор по којем су црно-бели без накнаде добили термине на базену у Спортском центру "Вождовац" у наредних 50 година највећи поклон за клуб. Куљача је истакао да ће Партизан учинити све да нови шампиони стасају на чувеној Бањици.

Уговором је дефинисано да ће Град Ватерполо клубу Партизан обезбедити седам сати дневно бесплатних термина за све категорије, од најмлађих до сениорског тима.

"Представљају будућност клуба", почео је Куљача за РТС на питање шта представљају ти бесплатни термини.

"Имали смо велики проблем у септембру месецу прошле године. Сада ће отприлике годину дана како је промењена управа у клубу. Суочили смо се са много проблема, један од највећих је управо био базен и грејање воде. Обећали смо да ће вода бити топла и стварно јесте током читаве прошле сезоне. Клинци и први тим су све време тренирали на Бањици, што није био случај ранијих година – мало су се потуцали по старијим базенима у Београду."

Куљача је казао да је дошло време да се пронађе дугорочно решење.

"Врло брзо смо схватили да мора нешто да се уради по питању трајног решења тог проблема. Са Општином смо почели преговоре, иако смо у то време имали неко суђење са њима. Ставили смо то са стране и почели да преговарамо. Резултат тих преговора је тај споразум потписан 16. августа", додао је директор ВК Партизан и захвалио се челницима из Града Београда – заменику градоначелника Горану Весићу и секретарки за спорт Драгани Пешић Белојевић, као и председници општине Вождовац Ивани Томић Илић.

Честитао је свим људима који су 75 година креирали историју црно-белих и довели клуб на ниво да га нико не може заобићи.

"Клуб је добио поклон и, по мом мишлењу, једно од највећих признања – да останемо тамо где смо од почетка и били, и да ту стварамо нове шампионе."

И раније је било проблема са водом и грејањем, али никада он није био "акутан" као током 2019. године, када се готово уопште није тренирало на Бањици.

"Базен јесте дотрајао. Потребна му је реконструкција, међутим, у септембру прошле године смо успели да запушимо те неке рупе, да тако кажем, и базен је функционисао. Веома је важно да деца тренирају на једном базену и знају где долазе на тренинг. Не само због деце, родитељи ту имају веома велики утицај и без њих нема ни спорта у Србији."

Овог лета се велики број српских репрезентативаца и врхунских играча вратио у спрске клубове, а самим тим и у Партизан.

"Коначно смо и као организација успели да направимо један систем по којем су играчи могли да се врате. Дошао је и новац у клубове, али мислим да је новац последица доброг раде, система, Савеза и клубова. Имамо доста клубова који нису из Београда – Крагујевац који је освојио регионалну лигу, Шабац који је освојио и првенство пре две године. Уз Звезду и Партизан сада је ту и Војводина. Сада је и Нови Београд можда и носилац тог новог таласа клубова који се развијају. Има много центара, самим тим и могућности да ти центри пронађу новац да доведу најбоље играче."

Објаснио је и како наши клубови послују.

"Доктрина српског ватерпола је увек била да се, пре свега, доводе наши играчи – српски репрезентативци и играчи који играју у иностранству. Доктрина Партизана је ту отишла корак даље, ми гледамо да доводимо наше бивше играче који су отишли у стране клубове. Успели смо то да урадимо, довели смо осам играча, од којих је седам бивших партизановаца."

Куљача је истакао да ће сезона пред нама бити занимљива и да се нада да ће бити медијски праћенији него што је то био случај раније, јер то доноси вишеструке бенефите.

Додао је да није обавезно да Партизан увек буде први да треба да победи онај ко буде најбољи, док о будућности клуба има јасну визију.

"Клуб за 10 година видим тако што ће момци који сада имају 13, 14, 15 или 16, бити носиоци новог таласа успеха Партизана и, надам се, бити окосница репрезентације Србије на предстојећим такмичењима. Наша визија клуба јесте да, упркос томе што смо ове године морали да се појачамо, почнемо да се ослањамо на наше снаге. И да ови момци, и због овог уговора који смо потписали са Општином, имају прилику да се развију толико да, Партизан поново са својом децом, осваја велике трофеје", открио је Куљача за РТС.

За крај, потврдио је да је Партизан у свету препознатљив пре свега по својој ватерполо школи

"Бренд Партизана је пре свега та школа и систем који је пре свег постављен 1973. када је Партизан дошао на Бањицу – били су бољи услови и могли смо да се више размашемо. То је оно што имамо– обећање изузетности. Мислим да је то главна снага нашег клуба", закључио је Куљача и позвао све који су заинтересовани да дођу и тренирају јер их тренери Партизана чекају сваки дан од 18.30.

уторак, 23. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво