Читај ми!

Крагујевац дочекао шампионе регионалне лиге

Ватерполисти крагујевачког Радничког, постигли су историјски успех, освајањем титуле шампиона Регионалне лиге у ватерполу. На такмичењу са три хрватска тима, били су најбољи и у Загребу се домогли прве титуле за нашу земљу, за тринаест година, колико траје такмичење у регионалној ватерполо лиги. Шампионски тим угостио је градоначелик Крагујевца.

Оно што није пошло за руком ниједном српском клубу, јесте Крагујевчанима.

Победом над дубровачким Југом, најтрофејнијом екипом Регионалне лиге и једним од најбољих светских тимова, шампионски пехар донели су у Србију и Крагујевац.

"Полуфинале против Младости, актуелног шампиона, дугогодишњег учесника Лиге Шампиона и на крају финале против дубровачког Југа, то је као да играте против Барселоне у фудбалу. Није могао тежи пут да буде до освајања, него овај сада. Тиме је и слађе", рекао је Страхиња Рашовић-

"Да нисмо очекивали да нисмо веровали и да нам амбиције нису биле велике, на највишем могућем домету, сигурно то не би било оствариво.Поносно смо и тек сада свесни успеха који смо пости постигли у дуелима са старијими искуснијим играчима", речи су Алексе Укропине.

Регионална лига , међу најважнијим је европским такмичењима. За младе изабранике Уроша Стевановића, значајна степеница ка циљу - а то је Лига шампиона и подстетрек за даљи рад. А, планови су многобројни.

"Сигурно нам много значи на пољу самопоуздања и пред најважније такмичење - првенство Србије. Морамо сада већ да се окренемо новим изазовима ,и да завршимо ову сезону како смо планирали", рекао је Урош Стевановић- тренер Радничког.

Марљив рад и упорност, уцртали су поново Крагујевац на мапу ватерполо сила.

Од градоначеника, за шампионе, фотомонографија и грб града.

"Донели су шампионски пехар. Велики су понос за наш град, који су освојеним резултатом, учинили Крагујевац, поново првим", изјавио је Никола Дашић, градоначелник Крагујевца.

А, само дан по подизању пехара у Загребу, крагујевачки ватерполисти су наставили са тренинзима. Већ сутра их очекеју важно гостовање еекипи Партизана у дербију 14. кола Суперлиге Србије.

петак, 19. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво