Читај ми!

Ватерполисти Радничког на фајнал-фору регионалне А1 лиге

Београд и Дубровник били су организатори два турнира регионалне А1 лиге. Србија је имала четири представника Шабац, шампион Србије, Раднички из Крагујевца, Црвена звезда и Партизан. Само је Раднички успео да обезбеди учешће на завршном турниру такмичења, који ће се играти у Загребу.

Како лига није могла нормално да се одвија због пандемије коронавируса, челници су одлучили да се одигра по турнирском систему, након два турнира, у Београду и Дубровнику, прве две екипе су избориле учешће на завршном фајнал-фор турниру.

Ватерполисти Радничког пласирали су се на финални турнир Регионалне А1 лиге, пошто су после победе над директним ривалом, которксим Приморцем, резултатом 12:10, у последњем колу, заузели друго место у групи Б која се играла у Дубровнику.

Раднички је до победе предводио фантастични Страхиња Рашовић са чак пет голова, а пратили су га Никола Лукић и Марко Радуловић са два и Филип Јанковић, Никита Круг и Алекса Укропина са по једним голом.

Прво место заузео је Југ са свих пет победа, Раднички је био други са скором 4-1, а следе Јадран ХН, Соларис и Приморац (2-3), те Будва без бодова.

 Поредак у групи А: Младост (5-0), Јадран СТ (4-1), Црвена звезда (3-2), Шабац (2-3), Партизан (1-4), Приморје (0-5).

Међу три хрватска састава, Раднички ће тако бити једини српски представници на завршном турниру А1 лиге, који се игра у Загребу, 26. и 27. марта, а ривал ће им бити бранилац трофеја, домаћа Младост. У другом полуфиналу састају се Југ и Јадран из Сплита.

четвртак, 25. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво