ЈСД Партизан: Подршка за ванредну Скупштину ватерполо клуба

Управни одбор Југословенског спортског друштва Партизан саопштио је да пружа пуну подршку сазивању и одржавању Ванредне скупштине ватерполо клуба са циљем превазилажења тешке ситуације у најтрофејнијој секцији црно-беле породице.

"Управни одбор Југословенског спортског друштва Партизан са пажњом и бригом прати дешавања у својој најтрофејнијој удруженој секцији. Откако је отпочела евидентна криза управљања и пословања у Ватерполо клубу Партизан, наше спортско удружење је настојало да поступа искључиво легалистички, држећи да су одлуке надлежних органа једино правно релевантне за давање оцене о нечијем раду", наводи се у саопштењу ЈСД Партизан достављеном медијима.

Даље се констатује да су се стекли сви услови да се ванредна скупштина одржи.

"Kако је, у међувремену, решење Секретаријата за спорт и омладину града Београда, које је поништило одлуке скупштине ВKП од 2. децембра 2019. године, постало правоснажно, то УО ЈСДП констатује да су се стекли услови за одржавање Ванредне скупштине ВKП заказане за 13. јул 2020. године".

"Више од легалитета заказане Ванредне скупштине представља, како чини нам се, њен недвосмислени легитимитет. Њено заказивање плод је поштовања апела више бивших легендарних играча ВKП који не желе да немо посматрају урушавање институционалних оквира на којима почива наша најтрофејнија секција, који су свесни забринутости родитеља чија деца тренирају у неусловним околностима како би име ватерполо Партизана опстало у тешком времену а који желе да на једној легалној скупштини, и то на основу одлука градског Секретаријата за спорт и омладину потврђених од стране надлежног републичког министарства, у демократској, спортској и легално успостављеној атсмосфери одлуче о путу којим ће даље наставити Ватерполо клуб Партизан".

Kако се наводи, "нико нема право да оспорава одлуке надлежних органа".

"Закон је, знамо, опор али је закон. Следствено горе наведеном, Управни одбор Југословенског спортског друштва Партизан пружа пуну подршку сазивању и одржавању Ванредне скупштине Ватерполо клуба Партизан, активном и снажном институционалном ангажовању Партизанових ватерполо легенди и одлукама које ће отклонити кризу руковођења и рада у овом нашем највреднијим трофејима овенчаном клубу. Подсећамо, најзад, да је брига о свим удруженим секцијама статутарна обавеза ЈСДП као и евентуално увођење привремених мера у клуб који друже време не одговара својим статутарним обавезама у раду и руковођењу", закљчује се у саопштењу ЈСД Партизан.

уторак, 16. април 2024.
20° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво