Тренери и играчи Партизана уз легенде: Оставке, па Скупштина

Удружење тренера ВK Партизан и комплетан први тим подржали су иницијативу бивших ватерполиста, који су затражили оставке Управе и расписивање ванредне Скупштине клуба.

Група бивших ватерполиста Партизана затражила је оставке Управе и расписивање ванредне Скупштине са циљем превазилажења тешке ситуације у једном од најтрофејнијих европских клубова

У писму подршке првотимаца ВK Партизан истичу да је "претходна сезона била неиздржива јер више од пет месеци нису постојали ни основни услови за тренинг на базену".

"Ми, играчи ВK Партизан, користимо ову прилику да апсолутно подржимо све захтеве и намере наших старијих, прослављених ватерполиста. Још једном желимо из прве руке да укажемо на проблеме са којима смо се сусретали, од како смо постали првотимци. Претходна сезона била је неиздржива, више од пет месеци нису постојали ни основни услови за тренинг на нашем базену. Били смо принуђени да тражимо термине на другим базенима, како у Београду, тако и по другим градовима у Србији", наводи се у писму првотимаца Партизана.

Додаје се да су сваки пут чекали информацију где ће тренирати следеће недеље.

"Kада не бисмо добили слободне термине на другим базенима, тренирали смо у парку на Ташмајдану. И поред свих ових проблема нисмо имали ни минимално разумевање, ни подршку од стране Управе. Да не спомињемо да смо опрему добијали од наших спонзора, дародаваца, а о платама и да не говоримо. Због свих ових проблема са којима смо се борили, веома смо захвални Филиповићу, Гоцићу, Никићу, Kоролији и осталим нашим старијим колегама што су покренули иницијативу за промену у ВK Партизан. Одбијамо сваку даљу сарадњу са тренутном Управом и надамо се да ће до позитивних промена доћи што пре. Молимо све који могу, да помогну ВK Партизан да се врати на старе стазе славе и успеха", закључује се писму ватерполиста црно-белих.

У писму подршке Удружења тренера ВK Партизан, које потписују Мирко Петровић, Милош Kоролија, Небојша Митрић, Марко Башић, Александар Николић, Синиша Будрак, Сафет Хоџић, Ненад Илић, Душан Гајић, Небојша Давидовић, Матија Ћулафић, Теодор Брадајић и Урош Предраговић, истиче се да тренери неће потписивати уговоре са клубом све док се управљање клубом не врати у легалне токове, али да ће у пуном капацитету и професионално испуњавати све своје обавезе према екипама за које су задужене.

"Удружење тренера одржало је састанак на којем је договорено је да тренери неће потписивати уговоре са клубом све док се управљање клубом не врати у легалне токове, односно док се успешно не организује Скупштина. Њу је потребно да закаже легални председник Скупштине Зоран Аврамовић, са тачкама дневног реда које је у свом решењу навео Градски секретаријат са спорт, а својом одлуком потврдило Министарство омладине и спорта. Тренери ће у овом периоду у пуном капацитету и професионално испуњавати све своје обавезе према екипама за које су задужене", стоји у писму тренера и додаје се:

"Додатно, тренери ће на минимум свести комуникацију са канцеларијом клуба до успешног завршетка Скупштине коју ће заказати Зоран Аврамовић. Минимум комуникације обухвата спортску проблематику (орагнизација тренинга, утакмица,путовања) евентуалне ситуације у вези са вирусом ковид 19 и Скупштине клуба у организацији Аврамовић Зорана. Тренери захтевају да канцеларија престане са опструкцијом у процесу рада тренера, да се под хитно деблокира рачун Удружења како би се тренерима исплатила плата, коју нису примили већ четири месеца", закључује се у писму тренера ВK Партизана.

И родитељи против Управе

Захтеву за одлазак актуелне Управе ВК Партизан, после легенди и садашњих играча и тренера, придружили су се и родитељи играча.

Уочи конференције за медије на Бањици коју су одржали председник Управног одбора Мирко Брадајић и директорка Татијана Ракас, незадовољни родитељи деце која тренирају у клубу лупали су у стакло клупских просторија, уз повике "Управа напоље" и "Хоћемо промене".

Они су успели на кратко да прекину конференцију за медије, али је после тога ипак уследило обраћање Брадајића и Ракасеве.

"Разговарао сам са Филипом Филиповићем, он је тражио да оде Ракас и рекао да ће довести своје људе у клуб. Питао сам га које људе, нисам добио задовољавајући одговор. Драго ми је што се легенде интерсују за стање у клубу, али зашто до сада нису", упитао је Брадајић, а пренео портал Мондо..

Директорка Ракас истакла је да је све што се дешава опструкција Алесандра Шоштара.

"Бивши играчи су дезинформисани. Криза у клубу је дубока, али не од дана када сам ја дошла у клуб. Нисам дошла овде да се богатим или из неког личног интереса. Филиповић је позван да дође у клуб, али није дошао. Очигледно, Шоштар не може достојанствено да оде", истакла је Ракас.

уторак, 23. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво