Тохољ још једну сезону у Радничком

Ватерполиста Небојша Тохољ продужио је уговор са крагујевачким Радничким у ком ће остати и наредне сезоне, саопштио је клуб. Повременом репрезентативцу Србије ово је други мандат у Крагујевцу, с обзиром на то да је у Радничком играо и у периоду од 2014. до 2016. године, после чега је по сезону провео у Партизану, Црвеној звезди и Шапцу.

Небојша Тохољ је изразио посебно задовољство после обнављања уговора посебно истичући услове због којих се определио за останак у клубу.

"Сматрам да је ово мој клуб, у њему се најбоље осећам и мислим да није потребно трошити речи о раду и односу према играчима, почевши од тренера, управе до свих осталих. Сви имамо исти циљ и заједничким снагама радимо на њему. Што се услова тиче, све је било на изузетно високом нивоу целе сезоне и одлучио сам да останем, јер сам свестан да је овакав третман јако тешко наћи чак и у иностранству. Овде се ствара јако лепа прича за будућност и то ми је један од главних приоритета", рекао је Тохољ.

Иако је пружао запажене партије између два боравка у Радничком, па чак освојио и титулу са Партизаном и дуплу круну са Шапцем, овај двадесеттрогодишњак сматра да се у Крагујевцу препородио. На 21 утакмици постигао је 25 голова.

"Мислим да сам доста напредовао у Радничком. Добио сам на сигурности, што ми је можда фалило у претходним сезонама. Искористићу период у клубу да што више напредујем и као играч и као човек. Крагујевац ми у потпуности одговара, овде сам дуги низ година, дошао сам још као седамнаестогодишњак и практично се одомаћио. Град је таман по мери, нити је превелики нити премали, жив је и у њему се може пронаћи све што је потребно", рекао је Тохољ.

Један од најперспективнијих српских центара и наредне сезоне биће велики адут тренера Уроша Стевановића на линији два метра, а додао је да је екипа ухватила леп ритам освајањем Купа и Регионалне А2 лиге и да остаје жал што није настављена Суперлига.

"Нашли смо се као екипа, хемија је била добра и тренер је све то лепо уклопио. Имали смо велике шансе да освојимо Супер лигу и један од највећих мотива за следећу сезону биће нам да коначно донесемо титулу првака Србије у Крагујевац. Такође, и одбрана трофеја у Купу биће један од приоритета, док у случају да се игра Јадранска лига, мислим да можемо да се боримо за сам врх табеле. Што се евро сцене тиче, циљаћемо пласман у Лигу шампиона или што бољи учинак у Купу Европе, па чак и да освојимо то такмичење. Амбиције су највише и драго ми је што клуб постепено расте и што ништа није преко ноћи", закључио је Тохољ.

четвртак, 18. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво