Филиповић напустио Про Реко: Тражим клуб којем је циљ освајање Лиге шампиона

Трофејни српски ватерполиста Филип Филиповић открио је у разговору за РТС да се после вишегодишње сарадње растао са италијанским Про Реком и да ће каријеру наставити у клубу којем циљ буде био освајање Лиге шампиона.

Играч који је и на репрезентативном и на клупском новоу освојио баш све што је могао, и неколико пута био проглашаван за најбољег ватерполисту Европе и света, гостовао је у Јутарњем програму РТС-а и говорио о разним темама, откривши том приликом да ће ускоро имати нови клуб, односно да одлази из Про Река.

”Договор са људима из клуба, када смо поптисивали уговор 2017. године је био да 2020. буде моја последња сезона и требало је да кулминира на базену ’Пунто Сантана” у Реку. То је био мој план и мој сан да се тако опростим од Про Река, пошто је финале Лиге шампиона било предвиђено да се одигра у нашем граду”, открива Филиповић у разговору за РТС и додаје:

”Ситуација која нас је све задесила је променила те планове, али морамо сви да се прилагодимо. Ово је спорт и ми нисмо изузети од осталих сфера живота. Не могу да кажем да сам срећан, јер начин на којио одлазим из Про Река је без борбе, без утакмице и без трофеја и то је оно за чим остаје највећи жал. Али заиста све остало је било добро, имали смо дивну сарадњу од практично 2009. године (са прекидом од две године у крагујевачком Радничком) и од тада сам ја срцем у Про Реку”, каже Филип. 

Он поручује да се његови лични циљеви нису порменили, и да је фокус и даље на освајању Лиге шампиона, те ће то бити пресудно у избору новог клуба.

”Сугурно да ће уследити нека екипа која претендује ка највишим циљевима и која има конкурентну екипу да се освоји Лига шампиона и наравно национално првенство. Шта ће бити, како ће бити - чуће се, прочитаће се, видећемо. Још увек ништа није готово. Не бојим се за своју будућност, мислим да могу још две-три године да одиграм на заиста врхунском нивоу”, јасан је Филип Филиповић.

уторак, 23. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво