Шпанија боља од Србије за пласман у полуфинале Светске лиге

Ватерполо селекција Србије поражена је на базену "Милан Гале Мушкатировић" од селекције Шпаније са 13:11 у мечу четвртфинала Светске лиге.

Репрезентативци Шпаније савладали су изабранике селекције Србије у ватерполу два пута у размаку од месец и по дана.

Након победе у четвртфиналу Европског првенства, "Фурија" је славила и у четвртфиналу Светске лиге.

Меч који се одиграо на базену "Милан Гале Мушкатировић" протекао је у знаку гостујуће селекције, која је била боља, контролисала резултат и на крају славила са 13:11.

Након уводног гола Србије, Шпанија је брзо стекла два гола предности, са чиме је завршила прву четвртину.

У другој деоници Шпанци долазе до највеће предности, која је износила чак четири гола. Одлично су Шпанци користили сваку ситуацију у којој су могли да стекну предност и постигну погодак.

У другом полувремену забележена је знатно боља игра Србије, али је недостајало концентрације и среће у појединим ситуацијама, како би се "делфини" потпуно вратили у меч.

Србија је у последњој четвртини смањила дефицит са четири на само један гол, али је Шпанија у одлучујућим моментима успела да одбије налете и упише победу. Посебно се истакао голман "фурије" Пинедо.

Због клупских обавеза, за Србију нису наступали Бранислав Митровић, Сава Ранђеловић, Андрија Прлаиновић и Страхиња Рашовић, док је повређен био Душко Пијетловић.

Најефикаснији у победничом тиму били су Мунариз са три и Де Торо и Пероне са два гола, у редовима Србије истакли су се Филиповић са пет и Гогов са два поготка.

Ватерполисти Шпаније пласирали су се у полуфинале које се игра 14. марта, а противник ће им бити бољи из дуела Француска – Грчка.

Овако је протекао меч:

19.06 – Крај меча, Шпанија је славила над Србијом са 13:11.

18.47 – Након три одигране четвртине, Шпанија има предност у износу од 10:7. Србија је успела на моменат да смањи дефицит са четири на два гола, али су Шпанци одбили налете "делфина" и покушаје за већи резултатски прикључак.

18.30 – Шпанија на полувреме иде са великих 8:4. Гости су одиграли веома добру другу четвртину, за разлику од "делфина" и бољу игру наградили головима и резултатом на семафору.

18.15 – Прва четвртина завршена је резултатом 3:3. Србија је прва повела, али су Шпанци преокренули на 2:1 и 3:2. У самом финишу првог дела, головима Гогова, Србија долази до изједначења.

18.00 – Почео је меч на базену "Милан Гале Мушкатировић".

17.55 – Интониране су химне обе селекције, меч ускоро почиње...

уторак, 23. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво