Савић: Ослабљени смо, али то ништа не мења

Селектор ватерполо ререзентације Србије Дејан Савић изјавио је да ће екипа, упркос изостанку неколико стандардних играча, учинити све да победи Шпанију и пласира се у полуфинале Светске лиге, односно на завршни турнир.

Србија ће дочекати Шпанију без Бранислава Митровића, Саве Ранђеловића, Андрије Прлаиновића и Страхиње Рашовића због клупских обавеза, а изостаће и повређени Душко Пијетловић.

"Доста смо окрњени, али ово је тренутно најјачи састав и то ништа не мења, играћемо као што увек игра Србија. Имали смо нејасноћа око играча из мађарских клубова, али Мађари су искористили чињеницу да су се пласирали на Олимпијске игре и имају право да то учине. Са друге стране ми смо на неки начин учинили Шпанцима да померимо датум са 17, на 10, али смо сами себи медвеђу услугу. Сигурно је да је ово борба за финални турнир, где на крају испада и да је утакмица 14. априла битна, јер највероватније ће домаћин Грузија директно да се квалификује за ту завршницу", рекао је Савић новинарима на безену "Милан Гале Мушкатировић".

Према његовим речима, тешко је поредити утакмицу у четвртфиналу Европског првенства са Шпанцима у Будимпешти и сутрашњи дуел.

"Биће мало другачија атмосфера, мислим да су репрезентативци увелико у систему клупског и ервопског такмичења. Шпанци неће одступити од своје агресивне и брзе игре, а на нама је у суштини, не да се бранимо, него да одговоримо на тај стил", истакао је Савић.

Селектор Србије поновио је да у ситуацији када је обезбеђен пласман на Олимпијске игре Светска лига служи пре свега да се екипа окупи и буде заједно.

"Са једне стране завршница може да буде један турнир више, а са друге може да буде и замка. У суштини, на нама је да одлучимо на који начин ћемо да приступимо, да ли као 2014. у јаком тренингу и играмо утакмице, а са друге старне ако се квалификујемо, можда пошаљемо и други тим, односно млађи састав", закључио је Савић.

Утакмица између ватерполисте Србије и Шпаније игра се у уторак од 18 сати на базену "Милан Гале Мушкатировић".

петак, 19. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво