Мандић из Италије о коронавирусу: Ситуација се доста променила

У Србији нема појаве коронавируса, па се спортски догађаји одржавају према плану. Вечити фудбалски дерби играће се данас од 18 сати на стадиону "Рајко Митић". У Италији, у све више спортова одлажу се лигашки мечеви. После фудбала и кошарке, и шампионат у ватерполу тренутно је заустављен због коронавируса. Наш ватерполо репрезентативац Душан Мандић који игра за најтрофејнији тим Европе - Про Реко из Ђенове, у прилогу који следи говори о атмосфери на северу Италије, где је забележен највећи број оболелих од корона вируса.

У Милану су четвртак фудбалери Интера пред празним трибинама играли против Лудогореца у Лиги Европе. Неколико играча оба клуба, са маскама су ушли на стадион. Како је у наредна два дана растао број заражених коронавирусом, тако је све више спортских догађаја одлагано.

Дерби фудбалске Серије А између Интера и Јувентуса, који би могао да одлучи о прваку Италије, отказан је, као и још четири утакмице 26. кола.

У земљи светских шампиона у ватерполу, и тамошња лига је морала да се заустави.

Најтрофејнији ватерполо клуб Европе Про Реко, одложио је и утакмицу Лиге шампиона против мађарског Ференцвароша.

Двојица српских репрезентативаца који наступају за тим из Ђенове - Филип Филиповић и Душан Мандић, уместо мечева, имају само тренинге у контролисаним условима.

"Ситуација се доста променила и утицала на такмичење и календар, одложене су све утакмице у италијанском првенству, као и Куп", каже Мандић.

На улицама Ђенове, гужве нема, институције не раде, а како каже Мандић сви прате шта се догађа у Милану.

"Због предострожности, у Ђенови су затворени и факултети и школе, и вртићи до даљњег, а треунутно је ситуација најкритилнија у Милану у околини, односно ломбардијској регији. 

Страни играчи су одлучили да се на седам дана врате својим кућама. Душан Мандић ће од следеће недеље, бити у Београду и припремати се за наступ у Светској лиги.

"Тренутно сам са породицом овде, али ћемо ускоро кренути колима за Београд. Сматрам да је то тренутно најбезбеднији начин, да избегнемо гужве по аеродромима, а ускоро нам крећу и припреме са репрзенетнацијом, за меч четвртфинала Светске лиге против Шпаније у Београду".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво