Шпанци потопили и Хрвате за финале Европског првенства

Ватерполисти Шпаније победили су Хрватску и пласирали се у финале Европског првенства у Будимпешти. Шпанци су након Србије елиминисали и "баракуде", резултатом 9:8. Противник у финалу биће им домаћин турнира, селекција Мађарске.

"Црвена фурија" ће се за титулу првака "старог континента" борити са домаћином турнира, селекцијом Мађарске.

Од самог почетка утакмице у мађарској престоници било је јасно да ће дуел бити драматичан.

Хрвати су први дошли до предности преко Мацана, али је Шпанија преокренула и увек имала гол предности.

У последњих осам минута ушло се у потпуном егалу (6:6), почетком те деонице Гранадос је поново погодио за Шпанију, пре него што је Јоковић још једном изједначио.

На шест минута до краја Гранадос је пронашао пут до мреже, после чега је уследио период од неколико безуспешних напада. Тензија је била огромна, али је на 34 секунде до краја Мунарис донео +2.

Петнаестак секунди касније Анте Вукићевић је вратио свој тим у живот и продужио драму, али су Шпанци успели да сачувају лопту и дођу до великог славља.

Споменути Мунарис је управо био најбољи појединац меча са три поготка, Гранадос је додао два, док су по један уписали Де Торо, Делгадо Бачес, Тауљ Компте, и Роча Пероне.

Код "баракуда" је најефикаснији био Лука Букић са два гола.

Финале је на програму у недељу од 19 часова, док ће сат и по времена раније бити играна утакмица за треће место.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво