Ватерполисти Србије: Опрезно против Шпаније

Репрезентативци Србије у ватерполу оценили су да су квалитетнији од Шпанаца, али да у предстојећој утакмици на Светском првенству морају да буду опрезни уколико желе да победе.

"Ми смо се заправо кроз меч са Јужном Африком спремали за сусрет са Шпанијом. Играју брзо, упорни су, борбени и у сваком мечу траже наш пун ангажман. Волео бих да сада до победе стигнемо рационалним путем, уз мало мање трошења. Али, ако буде требало, даћемо све од себе", рекао је Милош Ћук.

Србија ће се у среду састати са Шпанијом у другом колу Светског првенства у Мађарској, а кроз историју дуела два су посебно важна. Победа Србије 2009. године у Риму на Светском првенству у финалу петерцима и на Европском првенству 2014. у групи.

"Ето, то је за опрез. Млади играчи могу да буду донекле проблем. Видећемо их у припреми меча. Не верујем да толико могу да нас изненаде. Знамо који је циљ, са првим местом доста добијамо", рекао је он.

Шпанија на овом првенству игра у подмлађеном саставу, са новим селектором Мартином Давидом.

Дебитанти у екипи на Светском првенству Виктор Рашовић и Немања Убовић одлично познају Шпанце, јер су по две године играли у најбољем клубу – Барселонети.

"Две прелепе и успешне године. Били смо чак и прваци Европе. Драстично су подмладили екипу, али не мењају однос према игри. Могли су и боље да прођу против Грка. Њихова упорност их је довела из минуса од три гола до ремија, али на крају нису издржали. Све се врти око Мунариза, ту је и Маларах, затим квалитетни Мингел. Све зависи од нас, ако приступ буде био прави, верујем да је победа наша", рекао је Немања Убовић.

Рашовић с друге стране оцењује да Србија мора да одигра на највишем нивоу.

"Има у овом тиму бар шесторица-седморица мојих другова. Млади су и главни циљ им је да се наметну Мартину Давиду. Немају шта да изгубе. Искуснији играчи држе игру, ритам. Поред Мунариза, ценим голмана Лопез Пинеда, који може да брани на врхунском нивоу. Мислим да је све до нас и да, ако одбрана буде на високом нивоу, немамо разлога да страхујемо. Ипак, Шпанија тражи наш пун ангажман", рекао је Рашовић.

Репрезентација Србије има два тренинга и састанак на којем ће селектор Савић пренети своје утиске са меча Грчка – Шпанија, у ком су Грци тријумфовали са 8:7.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво