Читај ми!

Европске игре

Српски ватерполисти освојили златну медаљу

Ватерполо репрезентација Србије освојила је златну медаљу на првим Европским играма у Бакуу, пошто је у финалу савладала Шпанију са 8:7 (2:3, 1:1,4:2,1:1).

Српски ватерполисти су Србији донели седмо злато, осносно 11. одличје на овом такмичењу. Ово је прво злато које је Србија освојила у Бакуу у колективним спортовима.

Шпанија је била у благој предности до средине меча, стално водећи са једним голом предности, али стрпљење и сигурна рука донели су српским ватерполистима злато.

Иако су Шпанци стартовали сигурније и прву четрвтину завршили са предношћу од једног гола, српски ватерполисти су били најбољи када је то било најпотребније.

Прву предност за српски тим донео је Ђорђе Вучинић у трећој четвртини голом из контре за 7:6.

Уз сјајне одбране Стефана Тодоровског и пре свега добром игром у одбрани у друге две четвртине, српски ватерполисти су преузели контролу над утакмицом и први пут у последњој четвртини дошли до два гола предности.

Осми гол је постигао Јасмин Колашинац, а на пола минута до краја Шпанци су постигли још један гол за коначних 8:7.

Најефикаснији у српском тиму био је Марко Јанковић са три постигнута гола.
Српски тим је тако потврдио да је, и у овом узрасту 17-годишњака, неприкосновен у Европи, и да је на добром путу да у будућности наследи А репрезентацију.

''Имали смо веру, играли смо за Србију. Што је најважније показали смо да смо бољи од њих. Показали смо свима да можемо да освојимо злато и да се тако вратимо у Србију. Шпанци су били сјајан противник. Добили су нас у групи, али смо им сада вратили'', изјавио је капитен Петар Велкић.

Тренер Зоран Миленковић подсетио је да су најавили да иду по злато.
''Није било лако. Шпанци нису случајно дошли до финала. Добили су нас једном у групи, а то је била битна утакмица'', рекао је Миленковић.

Он је истакао да су српски ватерполисти лоше отворили утакмицу, да су Шпанци водили од почетка, али да су успели да се врате пре свега добром игром у одбрани у трећој и четвртој четвртини.

'На крају сам јако задовољан, срећан, поносан на момке и на цео стручни штаб што су изгурали све. Ових петнаест дана и ових седам утакмица су велико искуство за њих и сигурно ће им пуно значити у наставку каријера. Ово је свакако један печат који ће им остати у срцу јер није мала ствар бити шампион првих Европских игара'', рекао је Миленковић.

Ток меча:

17.34 - Крај утакмице, Србија је савладала Шпанију са 8:7 и освојила златну медаљу на Европским играма.

17.18 - Крај треће четвртине, Србија - Шпанија 7:6. Наши успевају да искористе играча више, уз две реализоване контре успевају да преокрену резултат. Овај период решили смо у своју корист резултатом 4:2, и са голом предности наши ватерполисти улазе у последњу четвртину. 

16.59 - Полувреме, Србија - Шпанија 3:4. У другом периоду постигнут је по један гол на обе стране. Код наших слабо функционише игра са играчем више, пропуштено је неколико прилика да се резултат преокрене.

16.43 - Крај прве четвртине. Србија - Шпанија 2:3. Шпанци нешто боље ушли у меч, противник  је први стигао до предности, наши су у два наврата успевали да изједначе, међутим трећи погодак противник је постигао у последњим секундама четвртине.

16.30 - Почео је меч између Србије и Шпаније.

Број коментара 15

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво