Читај ми!

Титула после 20 година!

Ватерполисти Црвене звезде освојили титулу првака Србије после тачно 20 година. Црвено-бели у Београду победили Раднички 9:7, и тако славили са 3:2 у серији.

Ватерполисти Црвене звезде освојили су титулу шампиона Србије, пошто су вечерас на Ташмајдану у одлучујућој, петој утакмици финалне серије победили Раднички из Крагујевца са 9:7 (2:2, 2:1, 3:3, 2:1).

Београдским црвено-белима то је прва титула првака државе од 1993. године, а укупно трећа у историји.

Питање шампиона решено је у веома узбудљивој завршници утакмице. Одлучила су два поготка искусних Душка Пијетловића и Николе Рађена. Прво је Пијетловић погодио за 8:7 два и по минута пре краја, потом је Денис Шефик сачувао мрежу црвено-белих, а затим је Никола Рађен поготком у последњем минуту ставио тачку на финалну серију.

Двоструки стрелац за црвено-беле био је Виктор Рашовић, док су по два гола за Раднички дали Вања Удовичић и Александар Ћирић.

"Направили смо велику ствар, вероватно ћемо тек сутра бити свесни шта смо постигли. Финале је било на очекиваном нивоу, до краја се није знало ко ће победити. Драго ми је што сам део историје и што смо, упркос бројним проблемима ове сезоне, успели да додјемо до титуле и сада мирнији идемо на Фајнал фор Евролиге", казао је Вапенски новинарима после утакмице на београдском Ташмајдану.

Голман црвено-белих Денис Шефик рекао је да је срећан због титуле и оценио да је овогодишње финале плеј-офа показало да Србија има најјаче првенство на свету у овом тренутку.

"Била је коректна утакмица, имали смо мало чарки, али ово је мушки спорт и не може другачије. Српско првенство је најјача лига на свету, може да се пореди са некадашњом Југославијом. Надам се да ово неће трајати само једну годину, да ће људи препознати тренутак за српски ватерполо и да ће Звезда, Раднички, Партизан и Војводина задржати екипе следеће сезоне", казао је Шефик.

Ватерполистима Звезде ово је други трофеј у сезони, пошто су претходно освојили и Куп Србије.

За црвено-беле сезона није готова, пошто их 31. маја очекује и меч полуфинала завршног турнира Лиге шампиона против шпанске Барселонете у Београду.

Број коментара 9

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 16. април 2024.
20° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво