Шапић сломио ногу

Најбољи стрелац Олимпијског турнира у Пекингу српски ватерполиста Александар Шапић сломио је фибулу десне ноге и већ данас ће се вратити у Београд.

Трофејни српски ватерполо репрезентативац Александар Шапић, који је синоћ у олимпијском селу поломио десну ногу, данас је у један час и десет минута по локалном времену, у пратњи лекара, напустио Пекинг и кренуо за Београд, где ће му бити пружена лекарска помоћ. 

Шапићев прелом ноге није, како се данас могло сазнати у српској олимпијској мисији и од људи из националне ватерполо организације, теже природе, али ће познати спортиста, због прелома фибуле ипак морати да буде подвргнут хируршком захвату.

Опоравак искусног 30. годишњег ватерполисте, који на Олимпијским играма у Пекингу, током читавог турнира није давао изјаве за медије, према првим проценама лекара, трајаће око осам недеља.

Шапић, који ће бити оперисан чим стигне у Београд, како се наводи мораће око четири недеље да носи гипс, док ће до потпуне рехабилитације, према лекарским прогнозама, протећи још толико времена.

Шапићева повреда, која је, како се наводи у изјавама српских спортских званичника, последица несрећних околности и пада са степеништа, само је један у низу негативних околности које ове године прате ватерполо тим.

Ослабљени српски тим, ипак је дошао у позицију да се бори за медаљу, али у полуфиналном сусрету са селекцијом САД није оправдао улогу фаворита и доживео је пораз који су репрезентативци тешко поднели.

Чињеница да су играчи потпуно пали након пораза од САД посебно је бринула шефа стручног штаба државног тима Дејана Удовичића, који је тврдио да ће му бити изузетно тешко да опорави играче до меча за бронзану медаљу против Црне Горе, а додатне главобоље сада му је донела и повреда једног од најбољих играча Шапића.

Шапић се јуче, силазећи низ степенице у Олимпијском селу, оклизнуо и пао и том приликом сломио кост десне ноге тако да ће најбољи ватерполисти Србије у сутрашњем мечу за бронзану медаљу против Црне Горе играти без провереног стрелца.

Број коментара 13

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво