Читај ми!

Терзић: Сав труд је наплаћен

Селектор женске одбојкашке репрезентације Србије Зоран Терзић после освајања титуле шампиона Европе рекао је да неће изговорити фразу која се обично користи после оваквих победа "како није свестан успеха".

"Свесни смо свега, и те како смо свесни. Драго ми је што смо обрадовали предивну публику, али и сами себе. Наплатили смо сав труд који је уложен последњих година", рекао је Терзић.

На питање о чему је мислио у тренутку када су Немице водиле 2:1 у сетовима и имале 6:0 у четвртом, Терзић је рекао да је и тада веровао у победу.

"Показали смо да смо права екипа. Немогуће је да један тренер или публика извади тим код таквог резултата. Играчице су то урадиле, показале да имају велико срце, квалитет, и то пред оваквом публиком. Дефинитивно су најбоље у Европи", констатовао је Терзић.

"У оваквим ситуацијама обично иду речи захваљивања онима који су заслужни за успех. Ја, нажалост, не могу да се сетим свих, али пре свега честитао бих овој 'банди'. Оне су направиле чудо", казао је Терзић.

"Не памтим када је нека репрезентација освојила три медаље у једној години. Посебно ми је драго што су мушка и женска репрезентација објединиле злата на првенствима Европе ове године. Показали смо да се у Србији игра изузетна одбојка", истакао је Терзић. На питање новинара која је тајна успеха женске одбојкашке репрезентације Србије, Терзић је казао да су то "сјајна атмосфера, добар рад, одлични услови и то што нема трзавица у смислу честих смена тренера".

Једна од јунакиња финала Брижитка Молнар захвалила је феноменалној публици и најавила нова славља. "Овај тим ће још дуго играти заједно и уверена сам да ћемо наредних година освојити још много медаља. У најтежим тренуцима веровали смо да можемо до злата и то нам се исплатило", рекла је Молнарова.

Девојка која је донела преокрет Сања Малагурски изјавила је да су навијачи били пресудан фактор на путу до победе. "Заслужиле смо ово, ишле смо корак по корак и дошле до титуле шампиона Европе. Много смо зноја пролили, ово је био кључни тренутак да нам се све врати", истакла је Малагурски.

Најбољи техничар шампионата Маја Огњеновић поштено је признала да не зна како су девојке успеле да се врате у меч. "Чудо се десило, али, искрено, не знам како смо извукли ово из себе. Као издуван балон биле смо после Турске. Међутим, нисмо дозволиле да Немице победе у оваквој атмосфери. Тешко је да било ко може да нас добије у препуном Пиониру", поручила је Огњеновићева.

Најбоља играчица Европског шампионата за одбојкашице Јована Бракочевић захвалила је Сањи Малагурски, која ју је феноменално заменила у петом, одлучујућем сету финалног меча против Немачке. "Било је тешко у финалу, није ми био дан, нисам одиграла како знам. На срећу, имамо и друге играчице које могу да помогну. Хвала Сањи која је "закрпила" моју лошу игру. Пресрећна сам, исплатио се труд из последњих година, али без подршке саиграча не би могла до МВП награде", рекла је Бракочевићева.

Капитен Србије Јелена Николић захвалила је девојкама на невероватном успеху. "Многи су у претходне две-три године сумњали у овај тим, а нису гледали колико је екипа млада и да јој је потребно време да играчки сазри. Поносна сам што смо постале првакиње Европе", рекла је Николићева и поручила "душебрижницима" да су све играчице које би требало да буду у репрезентацији и биле у тиму.

Либеро Србије Сузана Ћебић признала је да су током меча са Немицама девојкле биле на измаку снага. "Радиле смо цело лето да бисмо дошле до медаље, желеле смо да одиграмо најбоље што можемо, али смо после исцрпљујућег полуфинала са Турском биле на измаку снаге. Хвала публици што нас је одржала у мечу и водила до титуле", рекла је Ћебићева.

Селектор Немачке репрезентације Ђовани Гвидети честитао је победу српском тиму и казао да је заслужена, пошто је Србија "била боља у финишу утакмице".

"Без обзира на пораз честитам и мојим играчицама, које су се одлично бориле. Сада нам је жеља да се пласирамо на Олимпијске игре", додао је Гвидети.

Број коментара 23

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво