Читај ми!

Велика борба, маратон и два преокрета, на крају одбојкашице Србије савладале Бугарке

Одбојкашице Србије савладале Бугарке са 3:2 (25:21, 22:25, 25:27, 25:22, 15:9) у мечу другог кола Групе Ц на Светском првенству. Наша селекција се сада сели у Пољску где у четвртак од 16.00 у Лођу игра против Немачке меч трећег кола групне фазе такмичења.

Велика борба и сјајнан меч две селекције. Игра достојна елиминационе фазе. Девојке су летеле по терену. Свака лопта као да је била пресудна. Србија је повела, Бугарке су преокренуле. Ипак наша селекција се изборила за одлучујући сет. На крају тас на ваги превагнуо је на страну Србије и наше девојке стижу до важне победе.

Бугарке су нешто боље ушле у меч и стекле почетну предност од три разлике. Наше одбојкашице су брзо преокренуле резултат и средином сета имале су два поена предности. Неизвесност је трала све до финиша сета, када наше девојке успевају да вежу још пар поена, стекну четири разлике и мирно приведу сет крају - 25:21.

Настављена је велика борба и у другом сету. Средином сета Бугарке успевају да стекну два разлике. Ову предност успеле су да сачувају до краја сета, одбиле су све покушаје селекције Србије и добиле други сет са 25:22.

Неизвестан је био и трећи сет. Наше су до средине сета водиле - 15:13. Тада противнице везују четири поена и прелазе у вођство. Наше су успеле да изједначе у финишу сета, 21:21. Бугарке су имале више концентрације у наставку и добијају трећи сет са 27:25.

Наше су заиграле знатно агресивније у четрвртом сету. Кренуле су на све или ништа и добиле су све. Дуго су наше девојке водиле да би ривалке успеле да изједначе на 10:10. Одбојкашице Србије тада појачавају и поново успевају да се одлепе на 16:12. Уследила је још једна серија наше селекције од 3:1.

У финишу сета, наше су успевају да задрже предностидржале пет разлике и на крају добиле сет са 25:22.

Драма је изостала у одлиучујућем сету. Одбојкашице Србије сјајном игром долазе до великих 5:0, на сервис Бојане Дрче.  Наше су чувале предност и средином сета имале су 9:4. Бугарке су попустиле, а наше то користе и до краја сета и меча стижу до убељивих 15:9.

Најефикаснија у нашој селекцији била је Бианка Буша са 27 поена, Тијана Бошковић освојила је 22, а Сара Лозо 16 поена.

Овако је протекао меч. 

Селекција Србије се сада сели у Пољску где у четвртак од 16.00 у Лођу игра против Немачке меч трећег кола групне фазе такмичења.

 

четвртак, 18. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво