Читај ми!

Проблеми одбојкаша Србије на путу за Гдањск: "Сви за једног, један за све"

Мушка одбојкашка репрезентација Србије допутовала је синоћ у Гдањск, где ће играти на турниру треће недеље Лиге нација, али је пут до Пољске због великог пропуста "Луфтханзе" протекао са доста проблема.

Одбојкаши Србије су каснили већ при полетању авиона за Минхен са аеродрома "Никола Тесла". Претходно је авион "Луфтханзе" каснио са доласком из Минхена за Београд.

Кратак период између слетања на аеродром у Минхену и полетања за Пољску, условио је јурњаву одбојкаша Србије по аеродрому "Франц Јозеф Штраус".

Предуга пасошка контрола додатно је утицала на кашњење седморице играча и чланова стручног штаба на тзв. гејт, а кад је остатак тима, који је успео некако да стигне до авиона, схватио да пилот неће да сачека њихове другове, одбили су да уђу у летелицу.

Уследили су преговори селектора Игора Колаковића и капетана авиона, господина Ларса, коме је објашњено да кривица није само наша, већ и његове компаније и да би било коректно да се сачека остатак тима. Говорио је Колаковић и о јединству екипе, показивао пилоту ка играчима, од којих нико није желео да уђе у авион, објашњавајући да је то у нашој репрезентацији сасвим нормална реакција.

На крају је ипак на сцену ступио "Бог и батина", добри капетан Ларс, који је ризикујући огроман притисак и критике осталих путника, којих је касније и било, наредио повратак особља Луфтханзе на "гејт", а онда и долазак седморице чланова одбојкашке репрезентације Србије.

За успомену на овај догађај, који је донео и 40-минутно кашњење авиона у поласку за Гдањск, Алекса Брђовић, тим менаџер српских одбојкаша, поклонио је мајицу Србије капетану Ларсу, са којим се на крају фотографисао и селектор Колаковић, који је посебно похвалио храброст и коректност коју је овај исказао.

Одбојкаши Србије су још једном били јединствени у намери да не крећу без свих другова. Били су одбојкаши Србије на писти у Минхену, као мускетари Александра Диме – "сви за једнога, један за све".

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво