Читај ми!

Србија против Италије за финале и медаљу на ЕП

Мушка одбојкашка репрезентација Србије састаје се од 21.00 са селекцијом Италије у полуфиналу Европског првенства. Директан пренос је на Првом програму РТС-а, стрим на РТС Планети, а ток меча можете пратити на нашем порталу.

Изабраници Слободана Ковача налазе се на корак од финала и загарантоване медаље на Европском првенству.

Препрека на том путу је селекција Италије, која је била импресивна у досадашњем току шампионата.

Србија је до полуфинала дошла као другопласирана из групе А, да би у нокаут фази елиминисала Турску након огромне борбе и неизвесности, а потом рутински савладала Холандију.

Италија је, са друге стране, била прва у Групи Б, да би онда са по 3:0 била боља од Бугарске и Немачке.

Селектор Србије Слободан Ковач имао је замерку на термин одржавања полуфиналне утакмице Србије и Италије.

"Променили су сатницу и ставили да ми играмо од девет сати. Ово је једина утакмица на ЕП до сада која се игра у том термину. Не знам да ли не знају да организују или то раде намерно. Да је у осам, могли бисмо да прихватимо, али, шта је ту је. Дошли смо до полуфинала, добар је резултат, можемо боље, хоћемо боље и више. То су неке ствари које треба да нас мотивишу још више да пружимо максимум и остваримо добар резултат", рекао је Ковач. 

Селектор истиче да тим мора да се фокусира на тим Италије, који је приказао веома добру игру током комплетног шампионата и да се избори за пласман у финале.

"Ову генерацију упоређују са оном екипом њиховог феномена, траже начин да се врате на победничке стазе. Али, није ни важно ко је са друге стране терена. Италијани имају мотив, али и ми имамо мотив. Зашто да не будемо са Русијом и Италијом једина екипа у Европи која је успела два пута за редом да буде шампион. Размишљамо о себи, али нормално студирамо противника, пробамо да им нађемо мане. Имају много врлина, али имају и мана. Мислим да ћемо бити спремни, да ћемо добро прочитати Италију и остварити добар резултат", подвукао је селектор Слободан Ковач.

Меч Србије и Италије игра се од 21.00 час, можете га пратити у директном преносу на Првом програму РТС-а, стрим је на РТС Планети, а ток на нашем порталу.

У другом полуфиналу састају се Пољска и Словенија, тај меч игра се од 17.30.

петак, 19. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво